Νέα δίκη του Ρομάν Πολάνσκι για υπόθεση βιασμού που συνέβη πριν 40 χρόνια

Κλείνει όπως όλα δείχνουν η υπόθεση βιασμού στην οποία κατηγορούμενος είναι ο γνωστός σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι. Η Σαμάνθα Γκίμερ που το 1977 στα 13 της φέρεται ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον Πολάνσκι, θα εμφανιστεί μετά από 40 χρόνια σε δικαστήριο του Λος Άντζελες ώστε να δώσει τέλος στην υπόθεση που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ταλαιπωρώντας τόσο την ίδια όσο και τον 83χρονο σκηνοθέτη ο οποίος ζει μόνιμα στο Παρίσι.  
Η Γκίμερ, έχει δηλώσει ότι δεν θεωρεί τον Πολάνσκι απειλή για την κοινωνία και ότι δεν θα έπρεπε να κλειστεί σε φυλακή. Έχει μάλιστα δηλώσει ότι τον έχει συγχωρέσει. Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη είπε στο πρακτορείο Reuters ότι το θύμα θα ζητήσει από το δικαστήριο να κλείσει την υπόθεση καθώς την έχει κουράσει.
Θεωρεί ότι ο Πολάνσκι εξέτισε την ποινή του και δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η τιμωρία του.  Ο σκηνοθέτης είχε περάσει 42 μέρες σε ομοσπονδιακή φυλακή της Καλιφόρνια και μετά από έξοδο του, διέφυγε από τη χώρα στην οποία δεν επέστρεψε ποτέ έκτοτε.
Ο ίδιος φοβόταν ότι κανένα αμερικανικό δικαστήριο δε θα ήταν αμερόληπτο και δεν θα τύχαινε δίκαιας δίκης με αποτέλεσμα να καταδικασθεί σε μακρόχρονη φυλάκιση. Μόλις τον περασμένο Απρίλιο στο αίτημα των δικηγόρων του να κλείσει η υπόθεση, το δικαστήριο του Λος Άντζελες εξέδωσε απόφαση η οποία έλεγε ότι ο Πολάνσκι παραμένει φυγόδικος κι ότι δεν μπορεί να προσφεύγει στη δικαιοσύνη από το εξωτερικό. Αν θέλει να επιστρέψει στις ΗΠΑ θα πρέπει να εκτίσει περισσότερο χρόνο στη φυλακή.  
Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian στο δικαστήριο θα παραβρεθεί και η Ντέμπρα Τέιτ, αδελφή της Σάρον Τέιτ γυναίκας του Πολάνσκι που δολοφονήθηκε όντας έγκυος από τον μανιακό δολοφόνο Μέισον στην κατοικία τους στο Μάλιμπου το 1969. Θεωρεί και εκείνη ότι πρέπει να κλείσει η υπόθεση και να παγώσει το ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ που τα τελευταία χρόνια προκάλεσε την κράτηση του σκηνοθέτη στην Πολωνία και την Ελβετία - αν και οι δύο χώρες αρνήθηκαν να παραδώσουν τον κατηγορούμενο στις αμερικανικές αρχές.  
Η Εισαγγελία του Λος Άντζελες που αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια ώστε να φέρει τον Πολάνσκι αντιμέτωπο με την αμερικανική δικαιοσύνη, θα ζητήσει από το δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα του δικηγόρου του καθώς λείπουν νέα δεδομένα και οι συνθήκες δεν έχουν διαφοροποιηθεί. (Πηγή: lifo.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων