Δύο συλλήψεις για παράνομη κατοχή και διάθεση συνταγογραφημένων φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή

Στη σύλληψη δύο προσώπων, προχώρησε η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής και διάθεσης συνταγογραφημένων φαρμάκων χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
Η υπόθεση προέκυψε ύστερα από καταγγελία 50χρονης γυναίκας στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία φαρμακοποιός στην Πάφο, προμήθευε 27χρονο, με χάπια, για την χορήγηση των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
Μέλη της Αστυνομίας επισκέφθηκαν, για τη διενέργεια έρευνας, τον φαρμακοποιό, ο οποίος τους παρουσίασε συνταγή υπογεγραμμένη από γιατρό, για χορήγηση 112 χαπιών, στον 27χρονο. Ωστόσο, ανακρινόμενος ο 27χρονος φέρεται να ανέφερε ότι ουδέποτε επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο γιατρό.
Εναντίον του φαρμακοποιού και του 27χρονου, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση. Δικαστικό ένταλμα σύλληψης εξασφαλίστηκε και εναντίον του γιατρού, ο οποίος καταζητείται. Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση. (police.gov.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων