Δύο συλλήψεις για παράνομη κατοχή και διάθεση συνταγογραφημένων φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή

Στη σύλληψη δύο προσώπων, προχώρησε η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής και διάθεσης συνταγογραφημένων φαρμάκων χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
Η υπόθεση προέκυψε ύστερα από καταγγελία 50χρονης γυναίκας στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία φαρμακοποιός στην Πάφο, προμήθευε 27χρονο, με χάπια, για την χορήγηση των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
Μέλη της Αστυνομίας επισκέφθηκαν, για τη διενέργεια έρευνας, τον φαρμακοποιό, ο οποίος τους παρουσίασε συνταγή υπογεγραμμένη από γιατρό, για χορήγηση 112 χαπιών, στον 27χρονο. Ωστόσο, ανακρινόμενος ο 27χρονος φέρεται να ανέφερε ότι ουδέποτε επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο γιατρό.
Εναντίον του φαρμακοποιού και του 27χρονου, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση. Δικαστικό ένταλμα σύλληψης εξασφαλίστηκε και εναντίον του γιατρού, ο οποίος καταζητείται. Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση. (police.gov.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Δικαστική απόφαση-σταθμός βάζει τέλος στις υψηλές διατροφές σε πρώην συζύγους

Τροποποίηση στο Νόμο περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση): Τί αλλάζει στην εξουσία του Δικαστηρίου να επιτρέπει κατάθεση σύμβασης ή έγερση αγωγής εκτός προθεσμίας

Σχέδιο Νόμου για την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στην Κύπρο

Νέα τροποποίηση στον περί Δικαστηρίων Νόμο: Ποιές αποφάσεις υπόκεινται σε έφεση

Ίδρυση Εταιρίας στην Κύπρο: Πώς συστήνεται και ποιά τα πλεονεκτήματα