Αυτονόμηση της Νομικής Υπηρεσίας προωθεί ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας

Την αυτονόμηση της Νομικής Υπηρεσίας προανήγγειλε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ.Κ.Κληρίδης, ο οποίος έκανε λόγο για εξύψωση του κύρους και της υπόστασης της, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ νομικών λειτουργών (εισαγγελέων και άλλων) και δικαστικών λειτουργών, ως ομοούσιων πυλώνων στην απονομή της δικαιοσύνης.
Στη σχετική ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα σημειώνεται ότι παρά την εντατική προσπάθεια, η οποία καταβάλλεται και βρίσκεται σε εξέλιξη προς πλήρωση 34 συνολικά κενών θέσεων στη Νομική Υπηρεσία, μέσω των χρονοβόρων διαδικασιών της ΕΔΥ, η παρατηρούμενη υποστελέχωση καθίσταται συνεχώς χειρότερη.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα πως εντός των τελευταίων 24 μόνο ωρών η Νομική Υπηρεσία έχει αποστερηθεί τριών ακόμα ικανότατων στελεχών της τα οποία με χθεσινή και σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, έχουν κριθεί ως άξια για διορισμό σε θέσεις δικαστικών λειτουργών.
«Τα συνεχή πλήγματα τα οποία υφίσταται η Νομική Υπηρεσία λόγω της αποχώρησης στελεχών της αναδεικνύουν ξεκάθαρα το πρόβλημα, το οποίο έγκειται στο γεγονός ότι η νευραλγική αυτή υπηρεσία η οποία επωμίζεται ένα συνεχώς αυξανόμενο όγκο εργασίας, δεν είναι πραγματικά ανεξάρτητη υπηρεσία η οποία μπορεί να διορίζει και να προάγει το δικό της ανθρώπινο δυναμικό και υστερεί κατά πολύ της αυτόνομης και ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας τόσο σε τύπο όσο και σε ουσία αλλά και σε μισθοδοτικούς και άλλους όρους υπηρεσίας», αναφέρεται. (πηγή;kathimerini.com.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εννέα (9) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία για θέματα ασύλου

Η Κύπρος παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με την οδηγία για τους οικοτόπους

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή