Πρώτο βραβείο σε Κύπρια φοιτήτρια Νομικής στον διαγωνισμό του Ιδρύματος Μαραγκόπουλου

Το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό Βράβευσης φοιτητών ελληνικών και κυπριακών ΑΕΙ του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κέρδισε η αριστούχος φοιτήτρια Αθηνά Σοφοκλέους του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick με την εργασία της με θέμα «Οι εξελίξεις στο Κυπριακό το 2016: διεθνοπολιτικές και νομικές προεκτάσεις».
Σε αυτή  μελετώνται οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στο κυπριακό και αποτιμάται η πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες πάνω στη βάση των πάγιων ελληνικών και κυπριακών θέσεων, αναλύεται κατά πόσο τα προτεινόμενα σχέδια επίλυσης του Κυπριακού είναι συμβατά με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις – καταδικαστικές για την Τουρκία – αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), ενώ  εκτιμάται και ποιες προοπτικές διανοίγονται εφεξής.
Το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) ιδρύθηκε το 1978, και  ασχολείται  με  την έρευνα, μελέτη, προαγωγή και διάδοση, προάσπιση, προστασία και διαφύλαξη των διεθνώς αναγνωρισμένων Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για όλους χωρίς διακρίσεις. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για 11η χρονιά.
Το βραβείο συνίσταται σε υποτροφία (έξοδα ταξιδιού, διαμονής και διδάκτρων) για την παρακολούθηση του Διεθνούς Summer School Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 3-21 Ιουλίου 2017 στο Στρασβούργο και οργανώνεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου René Cassin. Το θέμα του φετινού σεμιναρίου είναι Υγεία και Διεθνές Δίκαιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου στην Αθήνα στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου όπου η φοιτήτρια θα εκφωνήσει σύντομη ομιλία. Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024