Μεθυσμένος άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού. Συνελήφθη για απόπειρα φόνου και άλλα αδικήματα

Πυρ εναντίον αστυνομικών άνοιξε μεθυσμένος 42χρονος με κυνηγετικό όπλο στο χωριό Τριμίκλινη της επαρχίας Λεμεσού. Συγκεκριμένα, γύρω στις 9.30 το βράδυ της 21ης Ιουνίου, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι 42χρονος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης σε οικία στο εν λόγω χωριό, προκαλούσε ζημιές και έριχνε πυροβολισμούς στον αέρα.
Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν επί τόπου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος τράπηκε σε φυγή πεζός, κρατώντας ένα κυνηγητικό όπλο και στη συνέχεια οχυρώθηκε πίσω από εκκλησία της περιοχής. Στη σκηνή μετέβησαν και διαπραγματευτές της Αστυνομίας, οι οποίοι προσπάθησαν να τον πείσουν να αφήσει το όπλο και να παραδοθεί.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε κάποια στιγμή, ο ύποπτος άρχισε να απειλεί τους αστυνομικούς ότι θα τους πυροβολήσει, ενώ τους εξύβρισε και πυροβόλησε δύο φορές με το κυνηγητικό όπλο που κρατούσε, εναντίον μέλους της Αστυνομίας. Ο αστυνομικός τότε έριξε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς, ενώ ο ύποπτος έριξε ακόμη δύο πυροβολισμούς και τράπηκε σε φυγή εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι.
Στη σκηνή μετέβη και ο Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός, με επικεφαλής τον Διοικητή της ΜΜΑΔ, για επιχείρηση εντοπισμού του 42χρονου.
Ο ύποπτος εντοπίστηκε στην οικία του μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ενώ οι διαπραγματευτές της Αστυνομίας βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί του μέχρι τη 1.15 π.μ., όπου και εξήλθε άοπλος της κατοικίας και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.
Εναντίον του 42χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για υπόθεση που αφορά απόπειρα φόνου, χρησιμοποίηση και μεταφορά πυροβόλου όπλου σε κλειστή περίοδο κυνηγίου, παράνομη κατοχή, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών, ρίψη πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή , οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, απειλή χρήσης βίας και δημόσια εξύβριση.
Από έρευνα που έγινε στην οικία του στη συνέχεια, εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο και αριθμός κυνηγετικών φυσιγγίων. 

Σχόλια

Top Legal Stories

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών