Έρευνα της Europol στην Κύπρο για κακόβουλα λογισμικά

Στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης της Europol με την ονομασία NEULAND, πραγματοποιήθηκαν έρευνες βάσει πληροφοριών για κακόβουλα λογισμικά σε τρεις κατοικίες στη Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων, του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος καθώς και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου.
Κατά τις έρευνες, εντοπίστηκαν στην κατοικία 21χρονου στη Λευκωσία, 14 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τέσσερις συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα τάμπλετ, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια για να τύχουν δικανικής εξέτασης.
Στην κατοικία 45χρονου στην επαρχία Λάρνακας, εντοπίστηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εννέα σκληροί δίσκοι, οι οποίοι παραλήφθηκαν για να τύχουν δικανικής εξέτασης.
Τέλος, στην επαρχία Πάφου, κατά τη διάρκεια έρευνας στην κατοικία 39χρονου, εντοπίστηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα τάμπλετ και μια συσκευή αποθήκευσης δεδομένων, τα οποία επίσης παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.
Κατά την ανάκριση τα πιο πάνω πρόσωπα, έδωσαν διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι θα τύχουν διερεύνησης από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο συνεχίζει την έρευνα.

Σχόλια

Top Legal Stories

Δικαστική απόφαση-σταθμός βάζει τέλος στις υψηλές διατροφές σε πρώην συζύγους

Τροποποίηση στο Νόμο περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση): Τί αλλάζει στην εξουσία του Δικαστηρίου να επιτρέπει κατάθεση σύμβασης ή έγερση αγωγής εκτός προθεσμίας

Σχέδιο Νόμου για την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στην Κύπρο

Νέα τροποποίηση στον περί Δικαστηρίων Νόμο: Ποιές αποφάσεις υπόκεινται σε έφεση

Ίδρυση Εταιρίας στην Κύπρο: Πώς συστήνεται και ποιά τα πλεονεκτήματα