Έρευνα της Europol στην Κύπρο για κακόβουλα λογισμικά

Στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης της Europol με την ονομασία NEULAND, πραγματοποιήθηκαν έρευνες βάσει πληροφοριών για κακόβουλα λογισμικά σε τρεις κατοικίες στη Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων, του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος καθώς και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου.
Κατά τις έρευνες, εντοπίστηκαν στην κατοικία 21χρονου στη Λευκωσία, 14 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τέσσερις συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα τάμπλετ, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια για να τύχουν δικανικής εξέτασης.
Στην κατοικία 45χρονου στην επαρχία Λάρνακας, εντοπίστηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εννέα σκληροί δίσκοι, οι οποίοι παραλήφθηκαν για να τύχουν δικανικής εξέτασης.
Τέλος, στην επαρχία Πάφου, κατά τη διάρκεια έρευνας στην κατοικία 39χρονου, εντοπίστηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα τάμπλετ και μια συσκευή αποθήκευσης δεδομένων, τα οποία επίσης παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.
Κατά την ανάκριση τα πιο πάνω πρόσωπα, έδωσαν διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι θα τύχουν διερεύνησης από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο συνεχίζει την έρευνα.

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων