Υπόθεση παρενόχλησης δύο μανεκέν μέσω facebook: Αρνείται τις κατηγορίες ο 32χρονος. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου προσήχθη στις 12 Ιουνίου ο 32χρονος από την Ελλάδα που διαμένει μόνιμα στην Λάρνακα αναφορικά με διερευνώμενη υπόθεση (7367/2016) κατοχής αρχείου που ανήκει σε άλλο πρόσωπο και απόσπαση φωτογραφιών με ψευδείς παραστάσεις.
Ο 32χρονος κατά τη δικάσιμο αρνήθηκε παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει  σε σχέση με την υπόθεση παρενόχλησης δύο μανεκέν μέσω facebook.
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο εναντίον του 32χρονου έχουν καταχωρηθεί τρεις υποθέσεις που αφορούν την παρενόχληση δύο νεαρών μανεκέν μέσω του κοινωνικού δικτύου, ζητώντας τους φωτογραφίες ενώ τους υποσχέθηκε να τους δώσει χρήματα,  αλλά και παρέμβαση σε αστυνομική έρευνα απειλώντας την μία εκ των δύο νεαρών μανεκέν ηλικίας 23 ετών να αποσύρει την υπόθεση εναντίον του.
Το δικαστήριο διέταξε την επόμενη δικάσιμο για την 12η Ιουλίου του 2017  για συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας.
Επίσης ο δικαστής  διέταξε όπως ο 32χρονος αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, κατέβαλε ως εγγύηση το χρηματικό ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ σε μετρητά, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ,έχει καταχωρηθεί το όνομα του στο stop list, και θα παρουσιάζεται στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Λάρνακας κάθε Σάββατο.
Ανακρινόμενος ο 32χρονος παραδέχτηκε ότι είχε συνομιλία με τις δύο παραπονούμενες αλλά έδωσε τους δικούς του ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται από τις ανακριτικές αρχές  για τα αδικήματα που αντιμετωπίζει.
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, ο 32χρονος συνελήφθη στις 26 Νοεμβρίου στη Λάρνακα όπου διαμένει μόνιμα, μετά από καταγγελία μιας 23χρονης και 25χρονης, και οι δύο αλλοδαπές, οι οποίες βρίσκονται  επί σειρά ετών στην Κύπρο, η 23χρονη διαμένει στο νησί για μια δωδεκαετία και η 25χρονη για δεκαεπτά έτη.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 32χρονος φέρεται να έταξε στις δύο νεαρές ότι με τις φωτογραφίες που θα του απέστελλαν θα τις προωθούσε ως μοντέλα.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχόλια

Top Legal Stories

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Οι αλλαγές που έρχονται στη Δικαιοσύνη το 2024

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό