Προσοχή στις αγγελίες πώλησης προϊόντων σε ιστοσελίδες: Απάτες με τη μέθοδο "advance fee fraud"

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει δεχθεί τις τελευταίες μέρες αρκετά παράπονα από πολίτες που έπεσαν θύματα απάτης μέσω διαδικτύου, με τη μέθοδο «advance fee fraud».
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι πολίτες όταν βάζουν αγγελίες προς πώληση σε διάφορες ιστοσελίδες, δέχονται ψεύτικα ηλεκτρονικά μηνύματα από δήθεν υποψήφιους αγοραστές.
Οι αγοραστές δείχνουν να ενδιαφέρονται για το προϊόν και αποστέλλουν εικονικό έμβασμα μέσω διαδικτύου, μεγαλύτερου χρηματικού ποσού από το ποσό των χρημάτων που ζητούν οι πωλητές, ενώ στη συνέχεια οι επιτήδειοι ζητούν το ποσό της διαφοράς να τους σταλεί κυρίως για τα έξοδα μεταφοράς.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, διαπιστώνεται ότι πρόκειται για απάτη και τα θύματα χάνουν και το ποσό που δήθεν επιστρέφουν, ενώ πολλές φορές και το ίδιο το αγαθό.
Προτρέπεται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην αποστέλλει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, ενώ καλείται όπως όταν αντιληφθεί τέτοια απάτη να επισκέπτεται την ιστοσελίδα της Αστυνομίας www.police.gov.cy και να υποβάλλει το παράπονο του στο πεδίο του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τα στοιχεία επικοινωνίας του, το ύποπτο ηλεκτρονικό μήνυμα και σχετική περιγραφή ή να κάνουν απευθείας καταγγελία στα τοπικά ΤΑΕ.

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών