Ανακοίνωση του Παγκύπριου Δ.Σ. αναφορικά με τις Εταιρείες Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών

Ανακοίνωση σχετικά με τις Εταιρίες Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών, εξέδωσε ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο εποπτευόμενα μέλη του Π.Δ.Σ, να προσφέρουν διοικητικές υπηρεσίες μέσω Εταιρειών Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών χωρίς να έχουν προηγουμένως εγγράψει και λάβει αριθμό στο Μητρώο των ΕΠΔΥ που διατηρεί ο Π.Δ.Σ.
Βάσει των προνοιών του άρθρου 25 του Νόμου 196 (Ι)/2012 και τηρούμενων των παραγράφων 3.04 και 3.05 της Οδηγίας του Π.Δ.Σ για τις εταιρείες Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών ως έχουν μέχρι σήμερα τροποποιηθεί, σας υπενθυμίζεται η υποχρέωση σας για εγγραφή των Εταιρειών Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών (ΕΠΔΥ) στο μητρώο που διατηρεί ο Π.Δ.Σ.
Δικαιούχο πρόσωπο, δεν δύναται να παρέχει διοικητικές υπηρεσίες, δεν θα λάβει αριθμό και δεν θα περιλαμβάνεται στο Μητρώο το οποίο θα αναρτάται στις ιστοσελίδες του Π.Δ.Σ εκτός εάν προηγουμένως αποστείλει όλα τα στοιχεία, έντυπα, έγγραφα, πληροφορίες τις οποίες έχει καθορίσει με Ανακοίνωση της ο Π.Δ.Σ.
Δια το λόγο αυτό σας εφιστούμε την προσοχή για τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων από το Συμβούλιο του Π.Δ.Σ., λόγω μη συμμόρφωσης με τις πρόνοιες της Οδηγίας για τις Εταιρείες Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών, ως αυτές καθορίζονται στο άρθρο 59(6) του Περί Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες [Ν. 188(Ι)/2007]".
Για τη διαδικασία εγγραφής πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:


Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου