Ελεύθεροι με εγγυήσεις και περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη οι κατηγορούμενοι για το ΤΕΠΑΚ

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, στις 29 Νοεμβρίου του 2017, θα οδηγηθούν οι επτά κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση αναφορικά με τα 23 ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ.
Οι κατηγορούμενοι που παρουσιάστηκαν στις 22/9 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους στο Κακουργιοδικείο.
Κατηγορήθηκαν 7 φυσικά πρόσωπα και η εταιρεία C+1 Consultancy Ltd
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν περίπου 300 κατηγορίες για 26 συνολικά αδικήματα.
Τα αδικήματα που διερευνώνται για την υπόθεση του ΤΕΠΑΚ αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, αθέμιτη απόκτηση περιουσιακού οφέλους από δημόσιο λειτουργό, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, δωροληψία, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, εξασφάλιση αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα κατά παράβαση του περί ρύθμισης νόμου των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων, και παρέμβαση σε αστυνομική έρευνα.
Για όλους τους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι. Συγκεκριμένα, τα ονόματά τους θα τοποθετηθούν στο stop list, θα καταθέσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και θα πρέπει να παρουσιάζονται δύο φορές τη εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό της περιοχής τους.  
Οι κατηγορούμενοι υπέβαλαν τις πιο κάτω εγγυήσεις:
Ροζίτα Παυλίδου, 57 χρονών, πρώην λειτουργός της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του Πανεπιστημίου - 100 χιλιάδες εγγύηση με ακίνητη περιουσία.
Χουάν Ιάκωβος Καρέρα Παυλίδης, 38χρονών, ιδιοκτήτης εταιρείας, γιος της Ροζίτας Παυλίδου- εγγύηση 20 χιλιάδες ευρώ.
Κώστας Κώστα, 41χρονών, Καθηγητής Χημείας στο Τμήμα Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΠΑΚ - 100 χιλιάδες ευρώ.
Κυριάκος Προκόπη, 41χρονών, κουμπάρος του Κώστα Κώστα - 50 χιλιάδες.
Γιώργος Ζωδιάτης, 60χρόνων, Ανώτερος Λειτουργός του Πανεπιστημίου Κύπρου - 20 χιλιάδες.
Εύης Δρουσιώτης, 61χρονών Ανώτερος Λειτουργός του Πανεπιστημίου Κύπρου -  40 χιλιάδες.
Μαρία Νικολάου, 39χρονών σύζυγος του Χουάν Ιάκωβου Καρέρα Παυλίδη – 20 χιλιάδες.
(πηγή: philenews.com)

Σχόλια