Απορρίφθηκε η αίτηση απόλυσης του Γεν.Εισαγγελέα και του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε, με ομόφωνη απόφαση του, την αίτηση που καταχώρησε ενώπιον του ο κ. Γιώργος Λοή με την οποία ζητούσε την απόλυση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνα Νικολάτου για ανάρμοστη συμπεριφορά.
Ο κ. Λοή, ο οποίος είναι κατηγορούμενος σε δύο ποινικές υποθέσεις ενώπιον του μόνιμου κακουργιοδικείου Λεμεσού, επιρρίπτει ευθύνες στον γενικό εισαγγελέα ως προς τον τρόπο που τα ΜΜΕ παρουσίασαν τον ίδιο, παραβιάζοντας, όπως ισχυρίζεται, το τεκμήριο της αθωότητας, ως επίσης και στον κ. Νικολάτο για τον τρόπο που έτυχαν χειρισμού οι αιτήσεις που καταχώρησε στο ανώτατο δικαστήριο.
Το συμβούλιο συνήλθε υπό την προεδρία του δικαστή κ. Ναθαναήλ και με δεκαμελή σύνθεση λόγω της αυτοεξαίρεσης από τη διαδικασία των δικαστών Παμπαλή και Σταματίου λόγω πνευματικής συγγένειας ο μεν πρώτος με τον γενικό εισαγγελέα και η δεύτερη με τον πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου. Ο κ. Νικολάτος δεν συμμετείχε αφού ήταν διάδικος στην υπόθεση αυτή.
Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση, ο κ. Λοή δεν νομιμοποιείται να προωθεί την παρούσα αίτηση υπό το φως της απόφασης Τρύφωνος που εκδόθηκε στις 30/1/2017, ενώ ο κ. Ναθαναήλ σημείωσε ότι αιτήσεις που στρέφονται κατά θεσμικών οργάνων και στην προκειμένη εναντίον του γενικού εισαγγελέα και του προέδρου του ανωτάτου θα πρέπει να καταχωρούνται με φειδώ.
Κατά την έναρξη της διαδικασίας, οι δικηγόροι των Κληρίδη και Νικολάτου κάλεσαν το συμβούλιο να απορρίψει την αίτηση ως παντελώς και έκδηλα αβάσιμη και απαράδεκτη..
Ο δικηγόρος του κ.Λοή διευκρίνισε προς το συμβούλιο ότι τον εκπροσωπούσε μόνο σε σχέση την αίτηση που αφορούσε την απόλυση του γενικού εισαγγελέα. Όπως εξήγησε, ο κ. Λοή θα ανέθετε το χειρισμό του μέρους της αίτησης που αφορούσε την απόλυση του κ. Νικολάτου σε άλλο δικηγόρο γι’ αυτό και είχε ζητήσει αναβολή της διαδικασίας για κάποιες μέρες. Ανέφερε επίσης ότι θα ζητούσε την εξαίρεση και άλλων δικαστών από τη διαδικασία εάν και εφόσον η αίτηση γινόταν δεκτή για ακρόαση.
Όπως προέκυψε από τη διαδικασία ο κ. Λοή είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος με οδηγίες του προς την αστυνομία ζητούσε τη διερεύνηση των ισχυρισμών του κατά των Κληρίδη και Νικολάτου. Η αίτηση απορρίφθηκε με έξοδα κατά του αιτητή. (πηγή: stockwatch.com.cy)

Σχόλια