Αλλαγές στη διαδικασία ελέγχου διαβατηρίων στα αεροδρόμια της Κύπρου

Ανακοίνωση σχετικά με τη νέα διαδικασία διαβατηριακού ελέγχου στα αεροδρόμια της Κύπρου εξέδωσε η Αστυνομία βάσει του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού 458/2017. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Αναφορικά με την έναρξη εφαρμογής την ερχόμενη Κυριακή 08/10/2017, της νέας διαδικασίας διαβατηριακού ελέγχου Ευρωπαίων πολιτών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, βάσει Κανονισμού της ΕΕ, η Αστυνομία επισημαίνει τα ακόλουθα:
Οι πολίτες που ταξιδεύουν είναι χρήσιμο να γνωρίζουν ότι με τη νέα διαδικασία είναι δυνατόν να αυξηθεί ο απαιτούμενος χρόνος διαβατηριακού ελέγχου.
Η Αστυνομία θεωρεί απαραίτητο να ακολουθηθεί το παράδειγμα που υιοθετείται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπου η τεχνολογία αξιοποιείται κατά κόρον για να αντικατασταθεί μεγάλο μέρος αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό. Για το σκοπό αυτό η Αστυνομία συνεργάζεται με την υπεύθυνη διαχειρίστρια εταιρεία Hermes Airports και με άλλους αρμόδιους φορείς.
Τέλος αναφέρεται ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και της συνεργασίας με την υπεύθυνη διαχειρίστρια εταιρεία, μέλημα μας είναι η ασφαλής διακίνηση και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού».

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων