Σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση 38χρονος γιατρός για το θάνατο 36χρονης μεσίτριας

Ελλάδα. Σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού παραπέμπεται 38χρονος αγγειοχειρουργός, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 36χρονης μεσίτριας τον περασμένο Απρίλιο, στη Θεσσαλονίκη.
Όπως σημειώνεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο ειδικευόμενος γιατρός «είχε σχέδιο» να σκοτώσει την 36χρονη, η οποία επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια.
Το βούλευμα περιγράφει τις κινήσεις του γιατρού να οδηγήσει τη γυναίκα σε απομονωμένο χώρο του νοσοκομείου, το οποίο δεν διέθετε ιατρικό εξοπλισμό. Εκεί, ο ίδιος φέρεται να της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά, τα οποία, όμως, σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις.
Εξάλλου, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αποδίδουν σε «σχέδιο συγκάλυψης» τις ενέργειές του να μεταφέρει τη γυναίκα με το αυτοκίνητό του σε απόκρημνη περιοχή.
Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, την οποία επικαλείται το δικαστικό συμβούλιο, κατά την μεταφορά της η 36χρονη ήταν ζωντανή και κατά συνέπεια υπήρχε το περιθώριο να αποφευχθεί ο θάνατός της με την παροχή αναγκαίας ιατρικής φροντίδας.
Ο προφυλακισμένος γιατρός ύστερα από την αρχική του άρνηση για εμπλοκή στην υπόθεση, ανασκεύασε, κάνοντας λόγο για ιατρικό λάθος. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων