Καταδικάστηκε 70χρονος που έκλεψε κοτόπουλο αξίας 6 ευρώ από υπεραγορά στη Λάρνακα

Ένας 70χρονος δικάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας με την κατηγορία ότι έκλεψε ένα φιλέτο κοτόπουλου αξίας έξι ευρώ και 40 σεντς από υπεραγορά της πόλης, για να ταΐσει το εγγόνι του που είχε υπό τη φροντίδα του και πάσχει από διαβήτη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης», ο 70χρονος δεν είχε χρήματα για να αγοράσει το κοτόπουλο καθώς είχε καθυστερήσει η αποστολή της σύνταξης του. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο αναγκάστηκε να το κλέψει. «Ήταν μια στιγμή ντροπής για μένα. Δεν πληρώθηκα τη σύνταξη μου για να μπορώ να πληρώσω. Αγανάκτησα και πήγα κι έκλεψα. Το εγγόνι μου πάσχει από διαβήτη και τρώει μόνο κοτόπουλο. Λυπόμουν να μείνει νηστικό».
Ο 70χρονος είχε βάλει το κοτόπουλο μέσα στη μπλούζα του αλλά έγινε αντιληπτός από υπάλληλο της υπεραγοράς και στη συνέχεια του το παρέδωσε.Τον περασμένο Ιούνιο διώχθηκε ποινικά από τη Γενική Εισαγγελία. Το δικαστήριο τον καταδίκασε τελικά σε πρόστιμο 250 ευρώ.

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων