Όχι στην επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Δήμο Λεμεσού είπε το Εκλογοδικείο

Aπέρριψε την εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016 στο Δήμο Λεμεσού, το Εκλογοδικείο, ωστόσο το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο από πλευράς του τέως Δημάρχου, Ανδρέα Χρίστου, παραμένει ανοικτό.
Το δικαστήριο ανέφερε στην απόφαση του πως δεν στοιχειοθετείται βασικό αίτημα για την παροχή των αιτούμενων θεραπειών, είτε για καταμέτρηση των ψήφων, είτε για άλλες θεραπείες που επικουρικά ζητούνται.
Υποδεικνύοντας πως οι μάρτυρες που κατέθεσαν, δεν ήταν αντιπρόσωποι του αιτούντος (Ανδρέα Χρίστου) αλλά κομματικοί αντιπρόσωποι, διερωτήθηκε "αφού δεν τον αντιπροσώπευαν, πως εκ των υστέρων διατείνονται ότι σημειώθηκαν λάθη και παραλείψεις κατά τη διαδικασία;".
Σημείωσε δε ότι η παρουσία των υποψηφίων ή αντιπροσώπων τους κατά την καταμέτρηση των ψήφων, σκοπό έχει την επί τόπου αντιμετώπιση των όποιων ενστάσεων έχουν εγερθεί για την εγκυρότητα ή ακυρότητα ενός ψηφοδελτίου και τούτο προς περιφρούρηση της σωστής και νόμιμης διαδικασία και της λαϊκής ετυμηγορίας.
Έκρινε ακόμη πως δεν έχει καταδειχθεί ότι οι προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων έδρασαν εκτός των πλαισίων του νόμου, αλλά το αντίθετο, και πως τα γεγονότα επισυνέβησαν όπως οι προεδρεύοντες κατέθεσαν ενώπιον του. (πηγή ΚΥΠΕ)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών