Αποζημίωση 1000 ευρώ σε γυναίκα που τη δάγκωσε αδέσποτος σκύλος

Ελλάδα. Αποζημίωση 1.000 ευρώ θα λάβει μια γυναίκα από την Κοζάνη επειδή την δάγκωσε αδέσποτος σκύλος εντός της πόλης.
Το περιστατικό συνέβη το έτος 2012 και το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της πόλης εξέδωσε απόφαση που υποχρεώνει το Δήμο Κοζάνης να καταβάλει το ποσό των 1000 ευρώ στην ενάγουσα, κάτοικο της πόλης που δέχτηκε δάγκωμα από αδέσποτο σκυλί. Η ευθύνη συγκεκριμένα καταλογίζεται στη δημοτική αρχή της πόλης που δεν μερίμνησε για τα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στην πόλη.
Να σημειωθεί πως η ενάγουσα ζητούσε ποσό 7.000 ευρώ, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως ανάλογη δικαστική απόφαση για αποζημίωση εξαιτίας δαγκώματος από αδέσποτο σκύλο δεν έχει υπάρξει στην περιοχή, γεγονός που ίσως παρακινήσει και άλλους πολίτες που έχουν δεχθεί ανάλογη επίθεση από αδέσποτα σκυλιά.(kozanimedia.gr) 

Σχόλια

Top Legal Stories

Η προστασία του δικηγορικού απορρήτου στην Κύπρο και στην Ευρώπη

Η Εξέταση των Μαρτύρων στην Ποινική Δίκη. Θεωρητικές και πρακτικές πτυχές

Η άρνηση εθνικού δικαστηρίου να υποβάλει προδικαστικό ερώτημα στο Δικαστήριο πρέπει να είναι πάντοτε αιτιολογημένη (ΔΕΕ)

Το Δικηγορικό Απόρρητο σήμερα: Πρόσφατη νομολογία του ΕΔΔΑ και βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν την έρευνα

The VAT-Transfer Fee Nexus: A Critical Analysis of Fiscal Concessions in Cypriot Immovable Property Law