Καταδίκη δικηγόρου σε 20 χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Δικηγόρος από το Essex της Αγγλίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 ετών για σεξουαλική κακοποίηση νέων αγοριών. Ο solicitor Glen Bartlett, 60 ετών, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2015 μετά από κατηγορία στην Αστυνομία του Essex.
Τα αδικήματα αφορούν δύο αγόρια ηλικίας κάτω των 16 ετών που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 έως τη δεκαετία του 1980.
Ο δικηγόρος κατηγορήθηκε για 10 περιστατικά ασέλγειας και δύο ακόμα άσεμνης επίθεσης σε ένα αγόρι ηλικίας κάτω των 16 και κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες σε μία δίκη που κράτησε μία ημέρα στο Norwich Crown Court στις 27 Σεπτεμβρίου του 2017. Στις 15 Δεκεμβρίου του ανακοινώθηκε από το ίδιο δικαστήριο η ποινή φυλάκισης 20 ετών.
Η υπεύθυνη της αστυνομικής έρευνας, Lisa Hurrell, δήλωσε: "Ο Glen Bartlett είναι ένας επικίνδυνος κακοποιός που ασχολείται με ευάλωτα νεαρά αγόρια εδώ και αρκετά χρόνια. Τα αδικήματά του είναι άθλια και χαίρομαι που βρίσκεται τώρα στη φυλακή. Δεν εξέφρασε καμία τύψη για τα εγκλήματά του και προκάλεσε περαιτέρω θλίψη στα θύματά του, που υπέστησαν τη δίκη. Θέλω να επαινέσω τα θύματα για την παρουσία τους και για το θάρρος τους κατά τη διάρκεια της έρευνας και κατά τη διάρκεια της δίκης. Ας ελπίσουμε ότι θα τους ανακουφίσει το γεγονός ότι  θα γνωρίζουν πως δεν θα είναι πλέον σε θέση να βλάψει και άλλους».
Ο Bartlett ασκούσε το δικηγορικό επάγγελμα από το 1981 στην περιοχή του Chelmsford. (cylegalnews.com/essex.police.uk)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό