Δικηγόρος τιμωρήθηκε με αναστολή επαγγέλματος για ρατσιστική επίθεση

Με αναστολή επαγγέλματος μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2019 και καταβολή εξόδων 2000 λίρες τιμωρήθηκε δικηγόρος στην Αγγλία για ρατσιστική επίθεση που συνέβη τον περασμένο χρόνο. O solicitor, Alastair James Thomas Main, είχε επίσης καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση μετά από ένα περιστατικό σε ένα κλαμπ στο Λονδίνο το Δεκέμβριο του 2015.
Ο Main, πρώην in house δικηγόρος, κατηγορήθηκε ότι έριξε μπύρα πάνω σε μια γυναίκα, την αποκάλεσε «πόρνη» και αναφέρθηκε υποτιμητικά στην εθνικότητά της, πριν την ακολουθήσει στις γυναικείες τουαλέτες όπου την χτύπησε στα οπίσθια πέντε φορές .Στις 26 Ιανουαρίου 2017 ο Μain υποχρεώθηκε να εκτελεί μη αμειβόμενη εργασία για 200 ώρες κατόπιν εντολής περιορισμού καθώς επίσης και να εγγραφεί στο αστυνομικό μητρώο για πέντε χρόνια, σύμφωνα με το νόμο του 2003 για τα Σεξουαλικά Αδικήματα.
Το πειθαρχικό δικαστήριο διαπίστωσε ότι το παράπτωμα του δικηγόρου παραβίασε δύο βασικές αρχές, την υποχρέωση ακεραιότητας και να μην συμπεριφέρεται κατά τρόπο που προσβάλει την εμπιστοσύνη του κοινού στο δικηγορικό επάγγελμα. Το δικαστήριο αντιθέτως δεν διαπίστωσε ότι παραβίασε την αρχή, η οποία συνίσταται στην υποστήριξη του κράτους δικαίου και της ορθής απονομής της δικαιοσύνης.
Το πλήρες κείμενο της απόφασης πρόκειται να δημοσιευθεί τον Μάρτιο, και ο Μain θα έχει 21 ημέρες για να ασκήσει έφεση. (πηγή:lawgazette)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων