Υπόθεση Guzelyurtlu and Others v. Cyprus & Turkey: Δικάζεται ξανά η υπόθεση στη Μείζονα Σύνθεση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Στο Τμήμα Μείζονος Συνθέσεως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παραπέμφθηκε προς εκδίκαση η υπόθεση Guzelyurtlu and Others v. Cyprus and Turkey (αρ.προσφυγής 36925/07) και έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί στις 28 Μαρτίου 2018 στις 9.15 το πρωί. Η παραπομπή στη μείζονα σύνθεση του Δικαστηρίου έγινε ύστερα από αίτηση των κυβερνήσεων της Κύπρου και της Τουρκίας με απόφαση του Δικαστηρίου της 18ης Σεπτεμβρίου 2017.
Υπενθυμίζεται ότι το ΕΔΔΑ είχε καταδικάσει στην απόφασή του (4.4.2017) τόσο την Κύπρο (με ψήφους πέντε υπέρ έναντι δύο κατά) όσο και την Τουρκία (ομόφωνα), για παραβίαση του άρθρου 2 (δικαίωμα στη ζωή/ διαδικασία έρευνας) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης (ΕΣΔΑ).
Η υπόθεση αφορούσε στη δολοφονία των Elmas, Zerrin και Eylül Güzelyurtlu, οικογένειας Τουρκοκυπρίων οι οποίοι πυροβολήθηκαν σε ελεύθερο έδαφος της Κύπρου στις 15 Ιανουαρίου 2005. Συγκεκριμένα ο πατέρας Elmas βρέθηκε νεκρός μέσα σε χαντάκι και η σύζυγός του Zerrin και η κόρη τους Eylul βρέθηκαν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου τους. Οι δράστες μετά τη δολοφονία διέφυγαν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.(cylegalnews.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024