Βρετανός στρατιώτης από τις Βάσεις της Δεκέλειας κατηγορείται για συμμετοχή σε νεοναζιστική οργάνωση


Σε δικαστήριο της Αγγλίας οδηγήθηκε Βρετανός στρατιώτης που υπηρετούσε στις στρατιωτικές βάσεις της Δεκέλειας. Ο 25χρονος Μαρκ Μπάρετ κατηγορείται για συμμετοχή σε παράνομη νεοναζιστική οργάνωση, καθώς στο χώρο εγκατάστασής του στο στρατώνα της Δεκέλειας βρέθηκε μια αυτοσχέδια σβάστικα, ένα ημερολόγιο που περιείχε ρατσιστικά συνθήματα από το στρατόπεδο στην Κύπρο και μια φωτογραφία στο τηλέφωνό του ενός φλεγόμενου σταυρού που είχε ληφθεί στο στρατόπεδο στο Rutland, στο Birmingham.
Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν επίσης ένα σημειωματάριο του 25χρονου με σβάστικα στο μπροστινό μέρος και γραμμένη στα γερμανικά σε μια εσωτερική σελίδα την φράση: "Do not mix the blood of a race horse with that of a cart horse".
Η αστυνομία στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντόπισε ακόμη στο πορτοφόλι του Barrett δύο φυλλάδια που προωθούσαν την απαγορευμένη νεοναζιστική ομάδα.
Το δικαστήριο ερευνά αν ο στρατιώτης είναι "ένας περιστασιακός ρατσιστής ή ένας αφοσιωμένος φανατικός", ενώ ο ίδιος αρνείται την ανάμειξή του στην παράνομη οργάνωση. (thesun.co.uk/cylegalnews.com)

Σχόλια