Αποζημίωση 160.000 ευρώ στη μητέρα του 5χρονου που κατασπάραξαν σκυλιά ροτβάιλερ


Ελλάδα. Αποζημίωση ποσού περίπου 160.000 ευρώ επιδικάστηκε στη μητέρα του πεντάχρονου παιδιού που είχε βρει φρικτό θάνατο το Πάσχα του 2016 όταν κατασπαράχτηκε από δύο ροτβάιλερ σε εξοχική κατοικία της Κοζάνης.
Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης για την αποζημίωσή της αφορά από κοινού τον ιδιοκτήτη των σκύλων τύπου ροτβάιλερ και τη σύζυγό του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του άτυχου πεντάχρονου Ζήση Βρίκου, στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης των σκυλιών και η σύζυγός του δεν καταβάλουν το ποσό, η μητέρα έχει το δικαίωμα να ζητήσει την προσωρινή κράτησή τους για τέσσερις μήνες μέχρι την καταβολή του.
Στην απόφαση γίνεται ρητή αναφορά στο ότι η μητέρα του πεντάχρονου δεν φέρει καμία ευθύνη για το τραγικό περιστατικό, που συνέβη στην αυλή του σπιτιού των δύο ιδιοκτητών των ροτβάιλερ. Ο νομικός σύμβουλος της μητέρας επαναβεβαίωσε παλαιότερη δέσμευσή της ότι μέρος της αποζημίωσης θα παραχωρηθεί σε κοινωφελή ιδρύματα. Πάντως, η πλευρά των ιδιοκτητών των δυο σκύλων αναμένεται να καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.
Το πεντάχρονο αγόρι βρισκόταν με την οικογένειά του στο σπίτι του ιδιοκτήτη των δύο σκυλιών για να περάσουν την Κυριακή του Πάσχα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η επίθεση του προκάλεσε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και τράχηλο, τα οποία επέφεραν τον θάνατό του. (legalnews24.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση