Δικαστήριο απαγόρευσε σε μητέρα να μετακομίσει με το ανήλικο παιδί της στα Κατεχόμενα


Δικαστήριο στο Εδιμβούργο της Σκωτίας εξέδωσε απόφαση με την οποία απαγορεύθηκε σε μητέρα να πάρει μαζί της την 5χρονη κόρη της στα Κατεχόμενα, όπου ήθελε να μετακομίσει. Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο μετά από αγωγή του πατέρα και πρώην συζύγου της μητέρας ο οποίος αμέσως μόλις πληροφορήθηκε για την πρόθεση της να φύγει με την ανήλικη κόρη τους στην κατεχόμενη Κύπρο έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να ανακόψουν τα σχέδια της.
Η γυναίκα, 43 ετών, ήθελε να μετακινηθεί πιο κοντά στην οικογένεια της και δήλωσε ότι σκόπευε να πιάσει δουλειά σε νοσοκομείο στο νησί. Ο επίσης 43χρονος χρηματιστής ισχυρίστηκε μέσω των δικηγόρων του ότι τα συμφέροντα του κοριτσιού θα εξυπηρετούνταν καλύτερα αν συνέχιζε να ζει στη Σκωτία.
Όπως αναφέρει η απόφαση του Δικαστηρίου, «δεν μπορεί να τεθεί κανένα ερώτημα ως προς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, μετεγκατάστασης του παιδιού. Γεια παράδειγμα, το να ζεις σε μία χώρα, όπου ο ήλιος λάμπει καθημερινά, θεωρείται από πολλούς πλεονέκτημα.Αλλά και πάλι, δεν συγκρίνεται με το μειονέκτημα του να αποχωριστεί το παιδί, τον πατέρα του».
Στην απόφαση, η δικαστής καταλήγει : «Πιστεύω πως το κοριτσάκι πρέπει να παραμείνει στη Σκωτία, ως προς το συμφέρον του», ενώ τονίζει πως η μητέρα της μικρής δεν παρουσίασε επαρκή στοιχεία στο γεγονός ότι βρήκε όντως δουλειά στα Κατεχόμενα, ενώ μετά από μελέτη του δικαστηρίου, τα αγγλικά σχολεία της περιοχής, είναι πολύ ακριβά. (thetimes.co.uk/Φιλελεύθερος)

Σχόλια