Ακυρώθηκε πλειστηριασμός ακινήτου μία ημέρα πριν την ημερομηνία που είχε προγραμματισθεί


Πλειστηριασμός ακινήτου, το οποίο είχε τεθεί ως εξασφάλιση σε δάνειο που ήταν μη εξυπηρετούμενο, και που είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 29 Μαρτίου στην επαρχία Αμμοχώστου από πιστωτικό ίδρυμα, ακυρώθηκε την προηγούμενη ημέρα του πλειστηριασμού.
Η ακύρωση έγινε ύστερα από παρέμβαση του χρηματοοικονομικού επιτρόπου Παύλου Ιωάννου, μετά από σχετικό παράπονο που υποβλήθηκε.
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο χρηματοοικονομικός επίτροπος είπε ότι ο πλειστηριασμός αφορούσε ένα μεγάλο οικόπεδο δίπλα από την κύρια κατοικία μιας οικογένειας και στο οποίο προβλεπόταν να κτιστούν κατοικίες για τα τέκνα της ίδιας οικογένειας.
Το προσωπικό της συγκεκριμένης τράπεζας εντόπισε και δέχθηκε το λάθος που είχε εντοπίσει προηγουμένως το γραφείο του επιτρόπου στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται για εκποίηση ενυπόθηκου ακινήτου από συγκεκριμένο αδειοδοτημένο πιστωτικό ίδρυμα και έσπευσε να προβεί σε αναδιάρθρωση του δανείου και να ακυρώσει τον πλειστηριασμό.
Αναφερόμενος στις ενέργειες που έγιναν κατά την εξέταση του παραπόνου του ενδιαφερόμενου, ο κ. Ιωάννου είπε ότι αρχικά το γραφείο του χρηματοοικονομικού επιτρόπου ενημέρωσε το τραπεζικό ίδρυμα για τα δεδομένα και συζήτησε μαζί του την κατάσταση χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο φάκελο, υπό μορφή παραπόνου, από τον ενδιαφερόμενο.
Είπε ακόμη ότι έγινε μια σύσκεψη στην παρουσία του επιτρόπου με τον ενδιαφερόμενο και με στελέχη της τράπεζας μερικές μόνο μέρες πριν τον πλειστηριασμό, στις 29 Μαρτίου.
Τέλος, ο χρηματοοικονομικός επίτροπος είπε στο ΚΥΠΕ ότι την επόμενη ημέρα διευθετήθηκε συνάντηση του ενδιαφερομένου με την τράπεζα και στις αμέσως επόμενες δύο ημέρες το πιστωτικό ίδρυμα απέστειλε επιστολή τόσο στον επίτροπο όσο και στον ενδιαφερόμενο ότι ακυρώθηκε ο πλειστηριασμός και έκλεισε ο φάκελος της υπόθεσης. (πηγή: ΚΥΠΕ)

Σχόλια