Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) - Νομική διάσταση και πρακτική εφαρμογή


Με αφορμή την έκδοση του συλλογικού έργου με τίτλο: «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) - Νομική διάσταση και πρακτική εφαρμογή» σε επιμέλεια Λ. Κοτσαλή και Κ. Μενουδάκου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Νομική Βιβλιοθήκη διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: Η προστασία των προσωπικών δεδομένων υπό τον Νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 18:00, στο Αμφιθέατρο Δ στις εγκαταστάσεις του Eυρ.Πανεπιστημίου.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου. Προεδρεύοντες της ημερίδας θα είναι ο Προέδρος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Πρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ, Κωνσταντίνος Μενουδάκος και ο Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Λεωνίδας Κοτσαλής, επισκέπτης Καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τέως Τακτικό Μέλος ΑΠΔΠΧ, Δικηγόρος.
Ο δικηγόρος, τέως προϊστάμενος, τμήματος Ελεγκτών ΑΠΔΠΧ, Φίλιππος Μίτλεττον θα αναλύσει το θέμα «Κύρια χαρακτηριστικά του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).
Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα της Κύπρου, Ειρήνη Λοϊζίδου-Νικολαΐδου θα μιλήσει με θέμα: «Η προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ο νέος Γενικός Κανονισμός στην Κύπρο».
Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιμάρας θα είναι επίσης εισηγητής με θέμα: «Η προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από πλευράς του Συνταγματικού Δικαίου».
Τέλος, ο δημοσιογράφος, αρθρογράφος στην εφημερίδα Καθημερινή, Πάσχος Μανδραβέλης θα μιλήσει για τη «Δημοσιογραφία και προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».
Είσοδος ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε µε την γραµµατεία της Νοµικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστηµίου Κύπρου στο: τηλ. 22559530, email a.beka@euc.ac.cy

Σχόλια