Δικαστήριο διέταξε να μετρηθεί με χάρακα το μόριο κατηγορούμενου σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης γυναίκας


Δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας διέταξε να μετρηθεί το μόριο ενός κατηγορούμενου για παρενόχληση στα πλαίσια δίκης μετά από καταγγελία γυναίκας η οποία αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο μέγεθός του, όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος.
Ο Ντέιβιντ Σκοτ, τοπικός αξιωματούχος της Κάπιτι στο βορειοανατολικό Γουέλινγκτον, αρνήθηκε ότι ακούμπησε με τα γεννητικά του όργανα μια εργαζόμενη στο δημοτικό συμβούλιο της περιοχής πέρυσι.
Το φερόμενο θύμα δήλωσε ότι ο Σκοτ την ακούμπησε στην πλάτη με ένα αντικείμενο μήκους 10 με 12 εκατοστά περίπου, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα.
Ο δικαστής Πίτερ Χομπς μετά την καταγγελία, ζήτησε από τον γιατρό του 72χρονου κατηγορούμενου να μετρήσει το πέος του με έναν ξύλινο χάρακα στο κελί του δικαστηρίου. Ωστόσο ο δικαστής δεν αποκάλυψε δημοσίως τα αποτελέσματα της μέτρησης, σύμφωνα με το Radio New Zealand.
Ο δικηγόρος του Σκοτ ισχυρίζεται ότι ο πελάτης του ακούμπησε με το πορτοφόλι του τη μηνύτρια, κάποια στιγμή που πέρασε δίπλα της. Όμως το θύμα τονίζει ότι αυτό που την ακούμπησε στην πλάτη δεν θα μπορούσε να είναι πορτοφόλι, κινητό τηλέφωνο ή κιτ ινσουλίνης, τονίζοντας ότι επρόκειτο όντως για το μόριο του κατηγορούμενου. Αναμένεται πλέον η ανακοίνωση του πορίσματος από τον δικαστή. (athensvoice.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση