15χρονη καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλακή για έκτρωση, αφότου βιάστηκε από τον αδελφό της


Ένα 15χρονο κορίτσι από την Ινδονησία που βιάστηκε από τον μεγαλύτερο αδερφό της καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών για το αδίκημα της έκτρωσης. Η καταδίκη έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, σε δίκη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο επαρχιακό δικαστήριο του νησιού Sumatra, στην οποία ήταν κατηγορούμενα και τα δύο αδέλφια, το μεν ανήλικο κορίτσι για τη διενέργεια έκτρωσης, ο δε 17χρονος αδερφός της για σεξουαλική κακοποίηση της αδερφής του, ο οποίος και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση.
Ο νόμος στην Ινδονησία απαγορεύει τις εκτρώσεις εκτός αν υπάρχει κίνδυνος ζωής για την εγκυμονούσα ή αν έχει συμβεί βιασμός, όπου πρέπει να συντρέχουν ειδικές περιστάσεις.
Ειδικότερα η νομοθεσία απαιτεί η έκτρωση να γίνει από επαγγελματία όχι αργότερα από 6 εβδομάδες από τη σύλληψη και η γυναίκα να έχει συμβουλευτεί από ειδικό.
Το 15χρονο κορίτσι, που βιάστηκε από τον αδερφό της οκτώ φορές από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους, έκανε έκτρωση περίπου 6 μήνες αφότου έμεινε έγκυος, με τη βοήθεια της μητέρας της, η οποία επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες.
Η αστυνομία συνέλαβε τα αδέλφια τον περασμένο Ιούνιο μετά την ανακάλυψη ενός αρσενικού εμβρύου σε φυτεία φοινικέλαιου κοντά στο χωριό Pulau στην επαρχία Jambi.
Η εισαγγελική αρχή είχε αρχικά ζητήσει να φυλακιστεί το κορίτσι για ένα χρόνο και ο αδελφός της για επτά, επιφυλασσόμενη να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.
Οι παγκόσμιες υγειονομικές αρχές και οι συλλογικές ομάδες υπέρασπισης δικαιωμάτων έχουν επικρίνει εδώ και πολύ καιρό τους νόμους περί άμβλωσης της Ινδονησίας, οι οποίοι όπως λένε, περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών και οδηγούν πολλές από αυτές σε επικίνδυνες αμβλώσεις σε παράνομες κλινικές.
Στις αμβλώσεις οφείλεται ποσοστό μεταξύ 30% και 50% των μητρικών θανάτων στη χώρα, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας του 2013.
(theguardian.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό