Ανελέητη δικαστική μάχη ανάμεσα σε πρώην ζευγάρι για το δαχτυλίδι του αρραβώνα


Το δαχτυλίδι της πρότασης γάμου υπήρξε το αντικείμενο σφοδρής δικαστικής διαμάχης μεταξύ δύο αρραβωνιασμένων στις ΗΠΑ. Το 2011, όταν ο Ρόντνεϊ Ρίπλεϊ σε μια βραδιά γεμάτη ρομαντισμό στη γέφυρα του Μπρούκλιν προσέφερε το δαχτυλίδι στην Τζένιφερ Ρούτεν ζητώντας την σε γάμο, τίποτα δεν προμήνυε την εξέλιξη που θα έπαιρναν τα πράγματα. Ένα χρόνο αργότερα, πριν καν παντρευτούν, οι δυο τους αποφάσισαν να χωρίσουν και να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους στη ζωή.
Τότε λοιπόν ο Ρίπλεϊ ζήτησε από την Ρούτεν να του επιστρέψει το δαχτυλίδι, όμως η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική. Έχοντας πληρώσει 39.057 δολάρια για να το αγοράσει, ο Ρίπλεϊ αναγκάστηκε να καταφύγει στα δικαστήρια για να το πάρει ξανά στα χέρια του.
Στην πρώτη δικαστική μάχη, η πλευρά της Ρούτεν προσπάθησε να ρίξει την τιμή του δαχτυλιδιού, λέγοντας ότι κοστίζει λιγότερα από 13.000 δολάρια, αλλά ο 54χρονος παρουσίασε την απόδειξη από την αγορά, αλλά και το έγγραφο που αποδείκνυε ότι το είχε ασφαλισμένο για 40.000 δολάρια.
Η Ρούτεν δεν το έβαλε κάτω και προέβαλε νέο ισχυρισμό στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι μετά τον χωρισμό τους εκείνη έφυγε για το Γουισκόνσιν, κάτι που σημαίνει ότι το δικαστήριο του Μανχάταν δεν είχε καμία δικαιοδοσία στην υπόθεση, όμως ούτε αυτό είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα και η ένστασή της απορρίφθηκε.
Ωστόσο η Ρούτεν δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και έκανε τα πάντα για να κρατήσει το δαχτυλίδι με νύχια και με δόντια. Απευθύνθηκε εκ νέου στο δικαστήριο προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι ο Ρίπλεϊ την κακομεταχειριζόταν, παρουσιάζοντας βίαιη συμπεριφορά, ωστόσο δεν έπεισε γιατί δεν κατάφερε να παρουσιάσει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο.
Μετά και την τελευταία απέλπιδα προσπάθειά της, η 50χρονη Ρούτεν καλείται εντός 45 ημερών να επιστρέψει στον πρώην αρραβωνιαστικό της το πολυπόθητο δαχτυλίδι και θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε πόσα δολάρια ξόδεψε για δικηγόρους και δικαστικά έξοδα προκειμένου να το κρατήσει στην κατοχή της…(gazzetta.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων