10 μήνες φυλάκιση σε 43χρονη που αλυσόδενε στο κρεβάτι 30χρονο αυτιστικό


Σε 10 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε η 43χρονη αλλοδαπή φροντίστρια, η οποία αλυσόδενε στο κρεβάτι 30χρονο που αντιμετώπιζε πρόβλημα αυτισμού.
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουνίου 2017 και Ιουνίου 2018 στη Λευκωσία. 
Η υπόθεση ήρθε στο φως από συγγενικό πρόσωπο άλλης γυναίκας που φρόντιζε μαζί με την κατηγορούμενη τον 30χρονο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, τα όσα έκανε στον παραπονούμενο η 43χρονη είχαν καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», το ένα βίντεο δείχνει την κατηγορούμενη να προσπαθεί να αλυσοδέσει χειροπόδαρα τον παραπονούμενο, ενώ το άλλο τη δείχνει να είναι ημίγυμνη μπροστά του, φορώντας μόνο το κάτω εσώρουχο.
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον παραπονούμενο αλυσοδεμένο από το ένα πόδι στο κρεβάτι και να έχει χτυπήματα στο πρόσωπο και τα χέρια.
Σημειώνεται ότι αρχικά η 43χρονη αρνήθηκε την ενοχή της, αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε τις κατηγορίες. Άλλες κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνη επίθεση κατά του 30χρονου αποσύρθηκαν. 
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, ανέφερε ότι αυτή φρόντιζε τον 30χρονο για πέντε χρόνια, δεν είχε εκπαίδευση νοσοκόμας και πως οι αλυσίδες είχαν αποκτηθεί από την άλλη φροντίστρια. Ακόμα, είπε ότι και στις τρεις περιπτώσεις που τον έδεσε είχε υποστεί κρίση. Ανέφερε επίσης ότι ο λόγος που η 43χρονη ήταν ημίγυμνη ήταν επειδή βγήκε από το μπάνιο για να τον προλάβει επειδή υπέστη κρίση. 
Το Δικαστήριο επέβαλλε συντρέχουσες ποινές 10μηνης φυλάκισης στην κατηγορούμενη, επισήμανε ότι το αδίκημα της επίθεσης θεωρείται σοβαρό επειδή ενέχει πράξεις που δημιουργούν αίσθημα φόβου και ανασφάλειας στο κοινό. Στρέφεται ενάντια στην προσωπικότητα, καταρρακώνει την αξιοπρέπεια του ατόμου και πλήττει το θεμελιώδες δικαίωμα της σωματικής ακεραιότητας. Τονίζεται, επίσης, στην απόφαση ότι η πράξη τελέστηκε κατ’ επανάληψη και αδικαιολόγητα σε βάρος προσώπου του οποίου οι ιδιάζουσες προσωπικές συνθήκες το καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτο.(tothemaonline.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου