Σκότωσε τον μικρότερο γιο του και έκανε αγωγή στον μεγαλύτερο επειδή τον χτύπησε προσπαθώντας να σώσει τον αδερφό του


Αποζημιώσεις πάνω απο δύο εκατομμυρια ευρώ από το γιο του ζητάει με αστική αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο 74χρονος παιδοκτόνος, Τιμολέων Θεμιστοκλέους από την Παραμύθα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, ο 74χρονος ενάγει τον μεγαλύτερο του γιο, Αλέξανδρο, για τραύματα που του προκάλεσε μετά τη δολοφονία του μικρότερου γιου του καθώς και τον γενικό εισαγγελέα για «απάνθρωπη και σκληρή μεταχείριση προς το πρόσωπό του», απαιτώντας αποζημίωση για «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του και παραβίαση των δικαιωμάτων ζωής και σωματικής του ακεραιότητας».
Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο 74χρονος είχε ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της καταδίκης του για τη δολοφονία του γιου του από το Κακουργιοδικείο Λεμεσού.
Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, ζητάει την ακύρωση της δωρεάς της οικίας του στο γιο του, αφού υποστηρίζει ότι αυτό δικαιολογείται επειδή ο εναγόμενος γιος του, του συμπεριφέρθηκε απάνθρωπα, τον κτύπησε και όπως ισχυρίζεται στο δικόγραφο της αγωγής, κατέθεσε ψευδώς εναντίον του στη δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.
Σημειώνεται ότι το θύμα ήταν 20 ετών, στρατιώτης, και ο αδελφός του, έναν χρόνο μεγαλύτερος, φοιτητής. Μεταξύ του πατέρα και του θύματος υπήρξε έντονη συζήτηση που αφορούσε στο όχημα της οικογένειας. Η συζήτηση ήταν έντονη και ο πατέρας αντέδρασε, πήρε το κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε τον γιο του, εξ επαφής, στην κοιλιά. Τότε, ο άλλος του γιος επενέβη, ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ τους και τελικά κατάφερε να αφοπλίσει τον πατέρα του, τον οποίο, προκειμένου να τον ακινητοποιήσει, κτύπησε με το κοντάκι του όπλου στο κεφάλι.
Ο 74χρονος συνελήφθη αμέσως και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ με απόφαση του Κακουργιοδικείου, τον περασμένο Απρίλιο, καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση. (skai.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών