Δικαστήριο Λευκωσίας: Καταδίκη 21χρονου που είχε συνάψει ερωτική σχέση με 13χρονη


Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας βρέθηκε κατηγορούμενος 21χρονος, για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, διαφθορά γυναίκας ηλικίας κάτω των 13 και αρπαγή προσώπου από νόμιμη κηδεμονία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ο έρωτας του 21χρονου και της 13χρονης, οδηγήθηκε στο Δικαστήριο μετά από καταγγελία των γονέων της ανήλικης, όταν αυτή έφυγε από το σπίτι για να ζήσει μαζί του. 
To Δικαστήριο διαχώρισε την υπόθεση από το πλαίσιο της παιδοφιλίας, όπως και τον εξαναγκασμό σε σεξουαλική πράξη, ωστόσο επιβλήθηκαν στον 21χρονο συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή τριών ετών και διάταγμα απαγόρευσης να πλησιάζει το σπίτι της 13χρονης σε απόσταση 100 μέτρων και την ίδια σε απόσταση 50 μέτρων.
Η 13χρονη, είχε αναφέρει στην κατάθεση της ότι ήταν ερωτευμένη με τον 21χρονο και επειδή ο πατέρας της δεν δεχόταν τη σχέση τους σκέφτηκε ακόμη και να μείνει έγκυος για να τον δεχθεί. Όταν ενημερώθηκε ότι οι γονείς της κατήγγειλαν τον νεαρό έφυγε μαζί του μέχρι τη μέρα που αυτός συνελήφθη. (sigmalive.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση