Χρηματικές οι ποινές στα τέσσερα στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας

Χρηματική ποινή ύψους 150 χιλιάδων ευρώ στον Ευθύμιο Μπουλούτα, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου της Λαϊκής και 120 χιλιάδων ευρώ στους άλλους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας (Παναγιώτη Κουννή-Αναπληρωτή Διευθύνη Σύμβουλο, Νεοκλή Λυσάνδρου-μη εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και Μάρκο Φόρο-μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου), επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, για τη δεύτερη κατηγορία αναφορικά με την κατηγορία των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης.
Για την πρώτη κατηγορία, αυτή της χειραγώγησης της αγοράς, το Κακουργιοδικείο σημείωσε πως συνδέεται με τη δεύτερη. Σημειώνεται πως ο δικηγόρος του κ. Κουννή ζήτησε έξι μηνιαίες δόσεις των 20 χιλιάδων ευρώ. Το Κακουργιοδικείο ανέφερε ότι οι ποινές για τους δύο που διαμένουν στην Ελλάδα πρέπει να καταβληθούν άμεσα.
Στην απόφασή του το Κακουργιοδικείο σημείωσε ακόμα ότι, βάσει των στοιχείων, ο Ευθύμιος Μπουλούτας είχε σημαντικότερο ρόλο στην υπόθεση, συγκριτικά με τους άλλους κατηγορούμενους. Ωστόσο, συμπλήρωσε, πως κανένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους δεν αποκόμισε όφελος, τονίζοντας ότι αυτός ο παράγοντας αποκτά σημαντική βαρύτητα.
Υπενθυμίζεται πως τα τέσσερα στελέχη είχαν κριθεί ένοχοι στις 12 Οκτωβρίου 2018, για τις κατηγορίες της χειραγώγησης της αγοράς και ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης. (πηγή:aftodioikisi.gr)

Σχόλια