Η πνευματική ιδιοκτησία μεταξύ πολιτισμού και εμπορίου


Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και η Ένωση Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας Κύπρου (ΕΔΠΙ)  σε συνεργασία με το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνουν επιστημονική εκδήλωση με θέμα  «Η πνευματική ιδιοκτησία μεταξύ πολιτισμού και εμπορίου», η οποία θα λάβει χώρα την Δευτέρα στις 12 Νοεμβρίου 2018 (17.45-20.45 μ.μ.) στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος Κύπρου,  Αρχ. Μακαρίου Γ΄ 15, Λευκωσία.
Η εκδήλωση χωρίζεται σε δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα αναπτυχθούν επιμέρους θεματικές της πολιτιστικής και ηθικής διάστασης της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, με επίκεντρο τη σύζευξη ή τη σύγκρουση οικονομικών και πολιτιστικών επιδιώξεων. Στο δεύτερο μέρος θα αναπτυχθούν οι εξελίξεις του κυπριακού και ευρωπαϊκού δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας με έμφαση στο έργο ως οικονομικό και εμπορικό αγαθό.
Η εκδήλωση προσφέρει μια πολύτιμη ευκαιρία σε δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, δικαστές, ερευνητές, ακαδημαϊκούς, φοιτητές, καλλιτέχνες, δημιουργούς, εκδότες, εκπροσώπους Τύπου, κρατικές αρχές και πλήθος ιδιωτικών φορέων να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις του δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας σε ενωσιακό και εθνικό επίπεδο υπό το πρίσμα της διπλής διάστασης της πνευματικής ιδιοκτησίας ως πολιτιστικού και οικονομικού αγαθού.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΔΠΙ: edpicyprus@gmail.com.  Βλ. επίσης : http://edpicyprus.blogspot.com

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών