Ο άνθρωπος που έκανε αγωγή στον εαυτό του: Ζητούσε 5 εκ δολάρια. Τί αποφάσισε το δικαστήριο


Μπορεί στα δικαστήρια να δικάζονται καθημερινά ανά τον κόσμο οι συνηθισμένες υποθέσεις, όπως διαζύγια, οφειλές χρεών , κτηματικές διαφορές κλπ, αλλά υπάρχουν και μερικές υποθέσεις που σπάνε τη μονοτονία και καταγράφονται ως ιδιαίτερες στα δικαστικά χρονικά.
Σε μία από αυτές, ένας κρατούμενος, ο Robert Lee Brock, έκανε ο ίδιος αγωγή στον εαυτό του, ισχυριζόμενος ότι παραβίασε ο ίδιος τα δικαιώματά του με τη σύλληψή του και κατέθεσε αγωγή εναντίον του εαυτού του ζητώντας 5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία ζήτησε να καταβάλει για λογαριασμό του το κράτος, καθώς ο ίδιος, όντας κρατούμενος στη φυλακή, δεν είχε εισόδημα.
Ο Βrock ετοίμασε μια επτασέλιδη αγωγή και την υπέβαλε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, επικαλούμενος ότι παραβίασε τη θρησκευτική του πίστη, καθώς ήπιε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, την 1η Ιουλίου του 1993, με συνέπεια να συλληφθεί από την Αστυνομία. Ήδη ο Brock εξέτιε ποινή 23 ετών κάθειρξης για ληστείες.
«Θέλω να πληρώσω τα 5 εκατομμύρια δολάρια που ζητώ στην αγωγή μου, αλλά επειδή είμαι φυλακισμένος ζητώ από το Κράτος να τα πληρώσει» ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ο Brock.
H δικαστής Rebecca Beach Smith δεν έδειξε να εντυπωσιάζεται από την ευφυΐα του ενάγοντος και ταυτοχρόνως εναγομένου και απέρριψε την αγωγή του ως επιπόλαιη. Στην απορριπτική απόφαση η δικαστής έγραψε: «Ο ενάγων παρουσίασε μια καινοτόμο προσέγγιση στις υποθέσεις πολιτικών δικαιωμάτων, ωστόσο ο ισχυρισμός του και η ικανοποίηση που επιδιώκει είναι απολύτως γελοία». (cylegalnews.com/ Αssociated Press)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό