Επτά χρόνια κάθειρξη γιατί σκότωσε την κατσίκα του γείτονα


Ελλάδα. Το κοινώς λεγόμενο «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» έκανε πράξη κάτοικος σε χωριό της Μάνης, ο οποίος με καραμπίνα τον Οκτώβριο του 2013 σκότωσε την κατσίκα του γείτονα με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι. Μάλιστα πήγε ο ίδιος στο σπίτι του κτηνοτρόφου και του το ανακοίνωσε, λέγοντάς του να πάρει ένα μαχαίρι, να την σφάξει και να την φυλάξει στον καταψύκτη του, για να μην πάει χαμένη...
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Καλαμάτας καταδίκασε τον ζωοκτόνο, ο οποίος δεν παρέστη στη δίκη, σε 7 χρόνια κάθειρξη και 2.000 ευρώ χρηματική ποινή για ζωοκτονία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Επίσης, επιδίκασε στον κτηνοτρόφο που έχασε την κατσίκα του χρηματική αποζημίωση 300 ευρώ, καθώς και 600 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη.
Όπως κατέθεσαν οι παθόντες κτηνοτρόφοι (ο ιδιοκτήτης της κατσίκας και η μητέρα του) ο κατηγορούμενος δεν ήταν η πρώτη φορά που στράφηκε κατά της οικογένειάς τους. Τον Ιούνιο του 2016 ο ίδιος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, γιατί ένα χρόνο πριν, πυροβόλησε με καραμπίνα, χωρίς να τους πετύχει, τον κτηνοτρόφο, τον αδελφό του και τη μάνα τους. Αφορμή τότε για τους πυροβολισμούς στάθηκε ο τσακωμός τους για το πού θα βόσκουν τα ζώα τους. (πηγή: eleftheriaonline.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024