Φοιτητής Νομικής στη φυλακή για αναρτήσεις του στα social media


Ένας φοιτητής της Νομικής, ο Amir Chamani, από το Ιράν, συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας στον τόπο εργασίας του και μεταφέρθηκε στις κεντρικές φυλακές του Tabrizστο βορειοδυτικό Ιράν, στις 17 Δεκεμβρίου 2018.
Του έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 6 μηνών ήδη από το Σεπτέμβριο του 2018 από δικαστήριο του Tabriz . Το Εφετείο διατήρησε την ποινή του φοιτητή. Οι κατηγορίες που αποτέλεσαν το λόγο της καταδίκης του είναι ορισμένες αναρτήσεις του στα social media για πολιτικά και οικονομικά θέματα.
Σύμφωνα με το δικηγόρο του Chamani, ο πελάτης του κρατήθηκε στη φυλακή χωρίς να μπορέσει να ενημερώσει το δικηγόρο του για τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, μεταξύ των οποίων ήταν ότι προσέβαλε και τον «Ανώτατο Ηγέτη», κάτι για το οποίο ωστόσο απαλλάχθηκε στο δικαστήριο, ωστόσο το Εφετείο δέχθηκε την κατηγορία ότι ο φοιτητής της Νομικής «προπαγάνδισε εναντίον του κράτους προς όφελος των κομμάτων της αντιπολίτευσης».
Ο Chamani έχει καταδικαστεί και το 2012 όταν για τις ίδιες περίπου κατηγορίες παρέμεινε στη φυλακή του Tabriz μέχρι το 2013. (legalnews24.gr/iran-hrm.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου