Αφέθηκε ελεύθερη 20χρονη, θύμα βιασμού, που κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας του νεογέννητου μωρού της στο Ελ Σαλβαδόρ (βίντεο)


Την αποφυλάκιση της 20χρονης Ιμέλντα Κορτέζ από το Ελ Σαλβαδόρ διέταξε το δικαστήριο, μετά από 18 μήνες κράτησης με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει το νεογέννητο μωρό της μετά από βιασμό από τον πατριό της.
Η 20χρονη Ιμέλντα γέννησε σε τουαλέτα τον Απρίλιο του 2017 και άφησε το μωρό εκεί. Όταν αργότερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο οι γιατροί υποψιάστηκαν ότι προσπάθησε να κάνει έκτρωση.
Το δικαστήριο τελικά απεφάνθη ότι η Κορτέζ, η οποία δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος, δεν προσπάθησε να σκοτώσει την νεογεννητη κόρη της καθώς το παιδί επέζησε.
«Οι δικαστικές αρχές αρχίζουν να εξετάζουν τις υποθέσεις από μια άλλη οπτική γωνία και προς όφελος των δικαιωμάτων των γυναικών», τονίζει η Μπέρτα Ντε Λεόν,συνήγορος υπεράσπισης της Κορτέζ.
Ο πατριός της Κορτέζ συνελήφθη και περιμένει να οριστεί η ημερομηνία της δίκης του.
Περίπου 22 γυναίκες εκτίουν ποινές κάθειρξης ακόμη και 35 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση που σχετίζεται με άμβλωση. Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν το 2017 πρότεινε ένα νόμο που θα επέτρεπε τις αμβλώσεις σε περιπτώσεις βιασμού ή όταν η ζωή της μητέρας κινδυνεύει, αλλά το Κογκρέσο δεν τον ενέκρινε.(euronews.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου