Δικαστής έριξε την ευθύνη στα ανήλικα θύματα σεξουαλικής επίθεσης και μείωσε την ποινή του 67χρονου κατηγορούμενου


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση ενός Αμερικανού δικαστή σε υπόθεση σεξουαλικού εγκλήματος κατά δύο ανήλικων κοριτσιών, 13 και 14 ετών, από 67χρονο άνδρα. Ο περιφερειακός δικαστής Michael Gibbens, μείωσε την ποινή του κατηγορούμενου αναφέροντας ότι «τα θύματα στην συγκεκριμένη υπόθεση ήταν περισσότερο οι δράστες στην εγκληματική πράξη». 
Μετά την μείωση της ποινής του 67χρονου, η κατηγορούσα αρχή προσανατολίζεται στην άσκηση έφεσης, ενώ ένας σύλλογος για τα δικαιώματα του παιδιού αντέδρασε λέγοντας ότι τα κορίτσια ήταν τα θύματα και όχι οι δράστες. 
Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών και 10 μηνών, πολύ λιγότερο από το ελάχιστο των 13 ετών που προβλέπεται σύμφωνα με τους νόμους του Κάνσας. Ο δικαστής ανέφερε ότι τα δύο κορίτσια πήγαν με τη θέλησή τους στο σπίτι του 67χρονου και πήραν χρήματα με σεξουαλικά ανταλλάγματα. 
Η πρόεδρος της οργάνωσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών Sunflower House , Michelle Herman, δήλωσε ότι δεν έχει σημασία τι έκαναν ή δεν έκαναν τα δύο κορίτσια, αυτός ήταν ενήλικας και κανείς δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά ανήλικα άτομα. Για το έγκλημα της σεξουαλικής επίθεσης δεν ευθύνεται ποτέ το θύμα, κατέληξε η Michelle Herman. (bbc.com/cylegalnews.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων