Δικαστής έριξε την ευθύνη στα ανήλικα θύματα σεξουαλικής επίθεσης και μείωσε την ποινή του 67χρονου κατηγορούμενου


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση ενός Αμερικανού δικαστή σε υπόθεση σεξουαλικού εγκλήματος κατά δύο ανήλικων κοριτσιών, 13 και 14 ετών, από 67χρονο άνδρα. Ο περιφερειακός δικαστής Michael Gibbens, μείωσε την ποινή του κατηγορούμενου αναφέροντας ότι «τα θύματα στην συγκεκριμένη υπόθεση ήταν περισσότερο οι δράστες στην εγκληματική πράξη». 
Μετά την μείωση της ποινής του 67χρονου, η κατηγορούσα αρχή προσανατολίζεται στην άσκηση έφεσης, ενώ ένας σύλλογος για τα δικαιώματα του παιδιού αντέδρασε λέγοντας ότι τα κορίτσια ήταν τα θύματα και όχι οι δράστες. 
Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών και 10 μηνών, πολύ λιγότερο από το ελάχιστο των 13 ετών που προβλέπεται σύμφωνα με τους νόμους του Κάνσας. Ο δικαστής ανέφερε ότι τα δύο κορίτσια πήγαν με τη θέλησή τους στο σπίτι του 67χρονου και πήραν χρήματα με σεξουαλικά ανταλλάγματα. 
Η πρόεδρος της οργάνωσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών Sunflower House , Michelle Herman, δήλωσε ότι δεν έχει σημασία τι έκαναν ή δεν έκαναν τα δύο κορίτσια, αυτός ήταν ενήλικας και κανείς δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά ανήλικα άτομα. Για το έγκλημα της σεξουαλικής επίθεσης δεν ευθύνεται ποτέ το θύμα, κατέληξε η Michelle Herman. (bbc.com/cylegalnews.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποιήσεις στη διαδικασία ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας

Σύντμηση προθεσμιών για την προσφυγή κατά αποφάσεων της Υπηρεσίας Ασύλου και Αναθεωρητικής Αρχής Προσφύγων

Διορισμός Δικαστή Ανωτάτου Δικαστηρίου

Πρόστιμο 400 ευρώ για το γάβγισμα σκύλου που ενοχλούσε τους γείτονες

Η προδικαστική αποκάλυψη εγγράφων (Pre-Action Disclosure) υπό το Μέρος 31.7 των Νέων Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας - Σχόλιο στην απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ημερ. 3 Φεβρουαρίου 2026