Κατηγορούμενος χτύπησε το δικηγόρο του μέσα στο δικαστήριο μετά την ανακοίνωση της ποινής (ΒΙΝΤΕΟ)


Επίθεση μέσα στο δικαστήριο από τον πελάτη του δέχτηκε ένας δικηγόρος στο Οχάιο των ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση της ποινής του.
Ο 42χρονος Ντέιβιντ Τσισλτον, κατηγορούμενος για απόπειρα δολοφονίας και ξυλοδαρμό, άκουσε την απόφαση από το δικαστήριο που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 45 ετών και ξέσπασε στον δικηγόρο υπεράσπισής του που στεκόταν ακριβώς δίπλα του.
Συγκεκριμένα, λίγο λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο 42χρονος, που κατηγορήθηκε ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει την κοπέλα του και μετά έβαλε φωτιά στο σπίτι της, πλησίασε τον δικηγόρο του και τον άρπαξε με μανία, χτυπώντας τον στο πρόσωπο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ανθρώπων που βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου εκείνη την ώρα.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο 42χρονος φώναζε στον δικηγόρο: «Είσαι ήρεμος τώρα;»
Η σκηνή απαθανατίστηκε από μία κάμερα που βρισκόταν πάνω σε έναν  βοηθό σερίφη, ο οποίος και παρενέβη. Το βίντεο δημοσιεύτηκε προκαλώντας την οργή πολλών χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι έκαναν λόγο για «έλλειψη προστασίας».
Ο Γενικός Διευθυντής του Δικαστηρίου, John J. Russo, δήλωσε ότι ήταν ευγνώμων που ο δικηγόρος δεν τραυματίστηκε σοβαρά και του ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση.
«Αυτό το περιστατικό μας υπενθυμίζει ότι η ασφάλεια των υπαλλήλων μας, των πολιτών μας και όλων των άλλων στα δικαστήρια μας θα πρέπει να είναι κύρια προτεραιότητα», είπε ο διευθυντής του Δικαστηρίου. «Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στο να δοθεί ένα γρήγορο τέλος στο περιστατικό», πρόσθεσε και κατέληξε: «Ελπίζουμε ότι η αστυνομία θα επανεξετάσει πλήρως τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη διάρκεια δικαστικών διαδικασιών».(protothema.gr)
Διαβάστε ακόμα: Η γυναίκα που έγινε δικηγόρος για να πολεμήσει το "εκδικητικό πορνό"

Σχόλια

Top Legal Stories

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εννέα (9) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία για θέματα ασύλου

Η Κύπρος παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με την οδηγία για τους οικοτόπους

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή