Απολογήθηκε ο δικαστής που είπε σε γυναίκα-θύμα βιασμού ότι έπρεπε να κλείσει τα πόδια της τη στιγμή της επίθεσης


O Aμερικανός Δικαστής που είπε σε γυναίκα-θύμα βιασμού ότι έπρεπε να κλείσει τα πόδια της προκειμένου να αποφύγει το βιασμό, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για αυτή την απαράδεκτη δήλωση. Ο δικαστής John Russo πέρασε από πειθαρχικό έλεγχο στο Ανώτατο Δικαστήριο του Νew Jersey των ΗΠΑ για την επίμαχη δήλωση του όταν κατά τη διάρκεια δίκης ρώτησε το θύμα βιασμού αν έκανε κάτι για να αποτρέψει το βιασμό. 
Η άτυχη γυναίκα είχε απευθυνθεί στο δικαστήριο προκειμένου να ζητήσει περιοριστικά μέτρα κατά του βιαστή της και ο δικαστής Russo αρνήθηκε την αίτηση της με την αιτιολογία ότι δεν είχε επαρκείς και πειστικές αποδείξεις. Λέγεται μάλιστα ότι καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης αυτής, ο δικαστής κοροϊδευε και ειρωνευόταν. 
Η δικηγόρος του δικαστή, η Amelia Carolla, δήλωσε ότι ο πελάτης της καταλαβαίνει ότι αυτές οι φράσεις που χρησιμοποίησε ειπώθηκαν σε μια γυναίκα που κατήγγειλε σεξουαλική επίθεση σε βάρος της και υπονοούν ότι έφταιγε εκείνη. Για το λόγο αυτό λυπάται. Ο Russo δεν μίλησε καθόλου κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής δίκης αλλά η δικηγόρος του πρόσθεσε ότι ο δικαστής έμαθε το μάθημά του και δε θα το ξανακάνει. 
Ωστόσο από τα αρχεία της δίκης του βιασμού, προκύπτει ότι ο Russo περιέπαιζε το θύμα ρωτώντας το επίμονα αν κατά τη διάρκεια της επίθεσης προσπάθησε να κλείσει τα πόδια του. Η απόφαση για την πειθαρχική δίωξη του δικαστή θα ανακοινωθεί σε επόμενη ακρόαση.
(legalnews24.gr/thesun.co.uk)

Σχόλια

Top Legal Stories

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών