Εν ψυχρώ δολοφονία δικηγόρου: Ήταν μάρτυρας κατηγορίας σε δίκη γκάνγκστερ


Σε πένθος βρίσκονται τα δικηγορικά γραφεία στην Ολλανδία και οι σημαίες τους κυματίζουν μεσίστιες. Ο λόγος είναι η εν ψυχρώ δολοφονία του μόλις 44 ετών δικηγόρου Derk Wiersum, σε ένα δρόμο στο Άμστερνταμ. Ο δικηγόρος ήταν μάρτυρας κατηγορίας σε δίκη ανθρωποκτονίας με κατηγορούμενο έναν γκάνγκστερ. Ο Wiersum ήταν μαζί με τη σύζυγό του, όταν πυροβολήθηκε εξ’επαφής.
Ο δικηγορικός Σύλλογος της Ολλανδίας σε ανακοίνωσή του δηλώνει σοκαρισμένος από τη δολοφονία του δικηγόρου που έχασε τη ζωή του πάνω στο καθήκον. «Είναι απίστευτο και βαθιά τραγικό ότι ένας δικηγόρος, σύζυγος και πατέρας δολοφονήθηκε επειδή απλά έκανε τη δουλειά του» σημειώνει ο σύλλογος και προσθέτει ότι η έννομη τάξη τραυματίστηκε από την εν ψυχρώ εκτέλεση του συνηγόρου. «Οι δικηγόροι πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους σε πλήρη ασφάλεια και ελευθερία» συμπληρώνει ο πρόεδρος του δικηγορικού σώματος της Ολλανδίας.
Ο άτυχος δικηγόρος ήταν εξειδικευμένος στο σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα. Είχε κατ΄επανάληψη δεχθεί απειλές για τη ζωή του αφότου είχε κληθεί ως μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Nabil B» σε υπόθεση που αφορούσε δολοφονίες στο χώρο του υποκόσμου.
(πηγή:lawgazette.co.uk)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου