Γιατρός δημοσίευσε προσωπικά δεδομένα ασθενή στο Instagram: Πρόστιμο 14.000 ευρώ από την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων


Παραπονούμενη κατήγγειλε Ιατρό ότι κοινολόγησε και/ή διέθεσε προσωπικά δεδομένα της στο Instagram, χωρίς την εκ των προτέρων συγκατάθεσή της. Μετά τη διερεύνηση της καταγγελίας διαπιστώθηκε ότι η κοινολόγηση δε συμβάδιζε με το σκοπό της συγκατάθεσης που παραχώρησε η Καταγγέλουσα, αφού αποκαλύπτετο πλήρως η ταυτότητα της.
Η Επίτροπος εξέδωσε απόφαση εναντίον του Υπεύθυνου Επεξεργασίας Ιατρού, ύψους Δεκατεσσάρων Χιλιάδων Ευρώ (€14.000).
Eιδικότερα, η Καταγγέλουσα υπεβλήθη στο συγκεκριμένο ιατρείο σε ρινοπλαστική χειρουργική επέμβαση και κατόπιν διαπίστωσε ότι στη σελίδα του ιατρείου στο κοινωνικό δίκτυο instagram είχε αναρτηθεί εν είδει σποτ δημοσίευση βίντεο και φωτογραφιών που έδειχναν το πρόσωπό της πριν και μετά την επέμβαση. Επιπλέον, η δημοσίευση και/ή κοινοποίηση και/ή κοινολόγηση του υπό αναφορά υλικού έγινε χωρίς να έχει αλλοιωθεί το πρόσωπο ή τουλάχιστον καλυφθεί κατά τρόπο που να μην αναγνωρίζεται η Καταγγέλουσα, η οποία  δεν επιθυμούσε να γίνει ευρέως γνωστό ότι έχει υποβληθεί σε επέμβαση ρινοπλαστικής.
Δείτε ακόμα: Νομιμότητα ανάρτησης καταστάσεων εσόδων και εξόδων εντός της πολυκατοικίας: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Σχόλια