Εργαζόμενη σε δικηγορικό γραφείο απολύθηκε για ψεύτικο βιογραφικό - Με πλαστό email δημιούργησε ψεύτικη συστατική επιστολή


Δυσάρεστη κατάληξη είχε η προσπάθεια μιας εργαζόμενης σε δικηγορικό γραφείο της Αγγλίας να εμφανίσει ως αληθινό το ψεύτικο βιογραφικό της με αποτέλεσμα να της απαγορευθεί να εργασθεί ξανά στο επάγγελμα.
Η Sameena Usmani άρχισε να εργάζεται ως βοηθός διοικητικού υπαλλήλου στην νομική εταιρεία Buckinghamshire Clarity Family Law Solicitors τον Μάρτιο του περασμένου έτους.
Ωστόσο, απολύθηκε αφού η εταιρεία διαπίστωσε ότι είχε υποβάλει βιογραφικό σημείωμα, που συμπεριελάμβανε εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό της απασχόλησης της.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε η Ρυθμιστική Αρχή των Δικηγόρων στην Αγγλία (SRA), η Usmani είχε αποκτήσει ένα domain name που ήταν σκόπιμα παρόμοιο με αυτό μιας άλλης επιχείρησης και εν συνεχεία χρησιμοποίησε αυτό το όνομα για να παράσχει στην νέα της εταιρεία μια ψεύτικη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα της παρείχε την υποτιθέμενη επαγγελματική σύσταση. Ακολούθως, απάντησε στο αίτημα αυτό της σύστασης παριστάνοντας ψευδώς ότι ήταν κάποιος άλλος και παρείχε ψευδείς πληροφορίες για να επιβεβαιώσει το ιστορικό της απασχόλησης της.
Το SRA διαπίστωσε ότι η συμπεριφορά της ήταν ανέντιμη και εξέδωσε διάταγμα εναντίον της, το οποίο την εμποδίζει να εργάζεται για οποιαδήποτε ρυθμιζόμενη από το SRA εταιρεία  χωρίς την άδεια του. (lawgazette.co.uk/cylegalnews.com)

Σχόλια

Eγγραφή - Newsletter