Θεσμοί Πολιτικής Δικονομίας: Αντικαθίστανται πλήρως από καινούριους, σύγχρονους Θεσμούς


Πλήρη αντικατάσταση των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας με νέους, σύγχρονους Θεσμούς προανήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Σαββίδης.
 Ο κ. Σαββίδης συμμετείχε στις 12.2.2020 στην εναρκτήρια συνάντηση με τους εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης, αναφορικά με το έργο του εκσυγχρονισμού των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας.
Σε δηλώσεις μετά από τη συνεδρία, που πραγματοποιήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως αποτελεί μεγάλο στοίχημα η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης καθώς πρόκειται για μια πολυεπίπεδη διαδικασία που καλύπτει πάρα πολλές παραμέτρους, με τον εκσυγχρονισμό των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας να αποτελεί μια από τις παραμέτρους αυτές.
«Όταν μιλάμε για εκσυγχρονισμό των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας, μιλάμε για την πλήρη αντικατάστασή τους με καινούριους, σύγχρονους Θεσμούς, που είναι το αποτέλεσμα μελέτης από ειδικούς, κάτω από τον συντονισμό του Διευθυντή Μεταρρύθμισης των Δικαστηρίων κ. Γιώργου Ερωτοκρίτου, τον οποίο ευχαριστώ για όλη τη δουλειά που κάνει», είπε ο κ. Υπουργός.
Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει το έργο όπως μάς το ανέλυσε ο κ. Ερωτοκρίτου κατά τη σημερινή συνάντηση, συμπλήρωσε ο κ. Σαββίδης, «έτσι ώστε οι απηρχαιωμένοι Θεσμοί Πολιτικής Δικονομίας που έχουμε, να αντικατασταθούν με σύγχρονους Θεσμούς και σύντομα να έχουμε ένα εντελώς καινούριο σύστημα.»
Ως ένα πολύ σημαντικό έργο για τα δικαστήρια, χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Μύρωνας Νικολάτος, την εργασία που γίνεται για εκσυγχρονισμό των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας. Μεταξύ άλλων ο κ.Νικολάτος ανέφερε: «Είμαστε στο τελικό στάδιο. Βεβαίως, χρειάζεται μετάφραση των Θεσμών στα Ελληνικά, διότι είναι στα Αγγλικά, και χρειάζονται και κάποιες περαιτέρω συμπληρώσεις. Αλλά, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τα δικαστήρια, γιατί οι Θεσμοί Πολιτικής Δικονομίας που έχουμε σήμερα είναι από το 1956 και είναι εντελώς πεπαλαιωμένοι. Ο εκσυγχρονισμός είναι απαραίτητος για την επιτάχυνση της δικαστικής διαδικασίας», είπε ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου. (πληροφορίες από pio.gov.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση