Γενικός Ελεγκτής: Αγωγή λιβέλλου κατά της εφημερίδας «Καθημερινή»


Αγωγή για λίβελλο προτίθεται να καταχωρήσει ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατά της Εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου. Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ.Μιχαηλίδης έχει δώσει οδηγίες στους δικηγόρους του για άσκηση αγωγής λιβέλλου κατά της εφημερίδας, των εκδοτών και του διευθυντή της, αναφορικά με άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» της 16ης Φεβρουαρίου 2020, που υπογράφεται από τον Διευθυντή της κ. Ανδρέα Παράσχο και φέρει τον τίτλο «Ο χαμένος Οδυσσέας».
«Το άρθρο περιλαμβάνει απαράδεκτες ύβρεις που αναγνώστες θα θεωρήσουν ότι στρέφονται κατά του προσώπου μου, όπως εθνικιστής, ρατσιστής, σωβινιστής, μισογύνης και μισάνθρωπος. Περιλαμβάνει, επίσης, προσβλητικά χαρακτηριστικά όπως «οδοστρωτήρας που δεν μετρά οτιδήποτε πλην του θριάμβου της αυθεντίας του, ούτε το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον, ούτε την κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε καν τις προσδοκίες και τα όνειρα των παιδιών μας», αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης.
«Είναι σημαντικό ότι το άρθρο δημοσιεύεται αμέσως μετά την παρέμβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σχετικά με εκδήλωση στην Λεμεσό, στην οποία συμμετέχουν τα παιδιά στελέχους της εφημερίδας «Καθημερινή», και στην οποία ενεπλάκησαν η εφημερίδα και η Επίτροπος Διοικήσεως», καταλήγει ο Γενικός Ελεγκτής. (pio.gov.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024