Αυξάνεται το πρόστιμο σε 3000 ευρώ για τις παραβάσεις του Νόμου περί Λοιμοκαθάρσεως


Ο Τροποποιητικός Νόμος του 2020 περί Λοιμοκαθάρσεως τροποποιεί το άρθρο 7 του βασικού Νόμου και ειδικότερα αυξάνει το προβλεπόμενο πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης των κανονισμών που εκδίδονται βάσει του νόμου αυτού, αντικαθιστώντας το ποσό των 450 λιρών με το ποσό των 3000 ευρώ.
Ειδικότερα, το άρθρο 7 του βασικού νόμου τροποποιείται με την προσθήκη, αμέσως μετά τη λέξη «Κανονισμούς» (πρώτη γραμμή), της φράσης «και/ή τα Διατάγματα» και με την αντικατάσταση της φράσης «τις τετρακόσιες πενήντα λίρες» (τελευταία γραμμή), με τη φράση «τις τρείς χιλιάδες ευρώ (€3.000)».
Η νέα διατύπωση του άρθρου 7 έχει ως εξής:
Πρόσωπο το οποίο παραβαίνει οποιοδήποτε από τους Κανονισμούς που εκδίδονται βάσει του Νόμου αυτού είναι ένοχο αδικήματος και υπόκειται μετά από καταδίκη σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες ή σε πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τις τρείς χιλιάδες ευρώ  (€3.000) ή και στις δύο αυτές ποινές της φυλάκισης και του προστίμου.

Σχόλια

Top Legal Stories

Αντικατάσταση Eντύπων Τύπος Ι και Τύπος ΙΑ του περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων Νόμου

Η προστασία του δικηγορικού απορρήτου στην Κύπρο και στην Ευρώπη

Θέση Προέδρου Διοικητικού Δικαστηρίου

Τήβεννος στα δικαστήρια: Αυξάνεται κατά ένα μήνα η καλοκαιρινή περίοδος κατά την οποία δεν απαιτείται

The VAT-Transfer Fee Nexus: A Critical Analysis of Fiscal Concessions in Cypriot Immovable Property Law