Αυξάνεται το πρόστιμο σε 3000 ευρώ για τις παραβάσεις του Νόμου περί Λοιμοκαθάρσεως


Ο Τροποποιητικός Νόμος του 2020 περί Λοιμοκαθάρσεως τροποποιεί το άρθρο 7 του βασικού Νόμου και ειδικότερα αυξάνει το προβλεπόμενο πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης των κανονισμών που εκδίδονται βάσει του νόμου αυτού, αντικαθιστώντας το ποσό των 450 λιρών με το ποσό των 3000 ευρώ.
Ειδικότερα, το άρθρο 7 του βασικού νόμου τροποποιείται με την προσθήκη, αμέσως μετά τη λέξη «Κανονισμούς» (πρώτη γραμμή), της φράσης «και/ή τα Διατάγματα» και με την αντικατάσταση της φράσης «τις τετρακόσιες πενήντα λίρες» (τελευταία γραμμή), με τη φράση «τις τρείς χιλιάδες ευρώ (€3.000)».
Η νέα διατύπωση του άρθρου 7 έχει ως εξής:
Πρόσωπο το οποίο παραβαίνει οποιοδήποτε από τους Κανονισμούς που εκδίδονται βάσει του Νόμου αυτού είναι ένοχο αδικήματος και υπόκειται μετά από καταδίκη σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες ή σε πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τις τρείς χιλιάδες ευρώ  (€3.000) ή και στις δύο αυτές ποινές της φυλάκισης και του προστίμου.

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Η Οδηγία (ΕΕ) 2024/1069 για τις στρατηγικές αγωγές προς αποθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού