Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού για τις εμφανίσεις στα δικαστήρια


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λεμεσού εξέδωσε στις 13 Μαρτίου 2020 την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χωρα μας λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID-19 , η Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού σε έκτακτη της συνεδρία σήμερα 13/3/2020 , αποφάσισε όπως καλέσει τα μέλη του:
1.Να αποφύγουν από το να εμφανίζονται σε υποθέσεις αστικής δικαιοδοσίας, οι οποίες είναι ορισμένες για πρώτη εμφάνιση, οδηγίες ή Ακρόαση. Παρακαλούμε, όπως γίνεται συνεννόηση μεταξύ των αντιδίκων για καλύτερο προγραμματισμό.
2.Σε υποθέσεις ποινικής δικαιοδοσίας να ενημερώνουν τους πελάτες τους/κατηγορούμενους όπως εμφανίζονται χωρίς την παρουσία του δικηγόρου τους και να ζητούν αναβολή της διαδικασίας. Σε περίπτωση αδυναμίας του πελάτης τους να εμφανιστεί, να εμφανίζεται ο δικηγόρος του και να λαμβάνει νέες οδηγίες.
3.Όλες οι προθεσμίες συνεχίζουν να ισχύουν ως έχουν, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που το Πρωτοκολλητείο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, λειτουργεί κανονικά.
4.Οι νέες ημερομηνίες που θα δοθούν σε υποθέσεις που δεν θα υπάρχει εμφάνιση δικηγόρων, θα κοινοποιηθούν, είτε μέσω του αρμόδιου Πρωτοκολλητείου, είτε μέσω του Συλλόγου για ενημέρωσή σας.
5.Τα πιο πάνω ισχύουν για την Δευτέρα 16.03.2020 και την Τρίτη 17.03.2020».

Σχόλια

Top Legal Stories

Ανακοίνωση διορισμού 10 Επαρχιακών Δικαστών

Πρόσκληση από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος Μίσθωσης Υπηρεσιών Γραμματειακής Υποστήριξης και Κλητήρα για θέματα Ασύλου

Κατά τόπον αρμοδιότητα των επαρχιακών δικαστηρίων σε ποινικές υποθέσεις: Τροποποίηση του περί Δικαστηρίων Νόμου

Διορισμός 11 νέων Επαρχιακών Δικαστών

Γνωστοποίηση του Διοικητικού Δικαστηρίου για καταστροφή φακέλων