Υπό κράτηση στις κεντρικές φυλακές μέχρι τη δίκη του στις 11 Ιουνίου ο 23χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε την αδελφή του


Στις 11 Ιουνίου 2020 στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας-Αμμοχώστου θα ξεκινήσει η δίκη του 23χρονου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία της αδελφής του η οποία διαπράχθηκε στις 5 Μαϊου σε κοινότητα της επαρχίας Λάρνκας. Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα βρίσκεται υπό κράτηση στις κεντρικές φυλακές.
Ο νεαρός είχε παρουσιαστεί την περασμενη Παρασκευή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, αφού έληξε το δεύτερο διάταγμα κράτησης του και αυτό τον παρέπεμψε σε απευθείας δίκη στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο για τις 11.6. Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε όπως ο ύποπτος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ωστόσο το δικαστήριο είχε επιφυλάξει την απόφαση του στο συγκεκριμένο αίτημα για σήμερα, 29.5.2020. 
Το πρωί ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε όπως παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δίκης του. Ο 23χρονος θα αντιμετωπίσει συνολικά τρεις κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία, κλοπή και κακόβουλη βλάβη.
Συγκεκριμένα ο νεαρός κατηγορείται ότι στις 5 Μαϊου επέφερε τον θάνατο στην αδελφή του με παράνομη πράξη, δηλαδή την πυροβόλησε στο κεφάλι με το στρατιωτικό του όπλο, τραυματίζοντάς την θανάσιμα, ότι έκλεψε οκτώ σφαίρες κινέζικης κατασκευής και προέλευσης, ιδιοκτησία της Εθνικής Φρουράς και πως εσκεμμένα και παράνομα προξένησε ζημιά στο αυτοκίνητο της 21χρονης, καταστρέφοντας τα δύο μπροστινά φρένα πέδησης, τα οποία έκοψε με μαχαίρι.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας υιοθέτησε την εισήγηση της Αστυνομίας όπως ο 23χρονος διωχθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με βάση το άρθρο 205 του ποινικού κώδικα. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, κάθε πρόσωπο το οποίο επιφέρει τον θάνατο άλλου προσώπου με παράνομη πράξη ή παράλειψη, είναι ένοχο του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας.
Υπενθυμίζεται ότι η 21χρονη είχε τραυματιστεί θανάσιμα από το πυροβόλο όπλο τύπου G3 του αδελφού της, ενώ βρισκόταν μαζί του στο σαλόνι του σπιτιού τους. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ενώ καθάριζε το όπλο του αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει στο κεφάλι την αδερφή του, η οποία καθόταν απέναντι του στο σαλόνι του σπιτιού τους, επιφέροντας τον άμεσο θάνατό της. Πηγή ΚΥΠΕ

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου