Εξ αποστάσεως διενέργεια εξετάσεων και αξιολόγηση φοιτητών: Ανακοίνωση Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


H Eπίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
"Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ημερομηνίας 12 Μαΐου 2020, επισημαίνεται ότι το Γραφείο συνεχίζει να γίνεται δέκτης ανησυχιών, ερωτημάτων και παραπόνων από φοιτητές και οργανωμένα σύνολα φοιτητών σχετικά με την εξ αποστάσεως διενέργεια εξετάσεων και αξιολόγηση φοιτητών από ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στο πλαίσιο του Covid-19.
Επιθυμώ να ενημερώσω κάθε ενδιαφερόμενο πρόσωπο σχετικά με τις μέχρι σήμερα ενέργειές μου αναφορικά με την εξ αποστάσεως διενέργεια εξετάσεων και αξιολόγηση φοιτητών και συγκεκριμένα, σχετικά με τα ακόλουθα:
Το Γραφείο, ύστερα από μελέτη δείγματος απαντήσεων στο ερωτηματολόγιο που στάληκε στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αναφορικά με την εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων/λογισμικών/εφαρμογών, διαδικασιών και πολιτικών στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως διεξαγωγής εξετάσεων, έκρινε απαραίτητη την έκδοση, συμπληρωματικά των διαβουλεύσεων με αντιπροσωπεία Πρυτάνεων, κατευθυντήριων γραμμών με σκοπό αφενός την ομοιόμορφη εφαρμογή των κανόνων δικαίου, ήτοι του νομοθετικού πλαισίου και αφετέρου, την ενσωμάτωση της αρχής της αναλογικότητας και της ελαχιστοποίησης των δεδομένων στα πιο πάνω τεχνολογικά μέσα, στοχεύοντας στην ελαχιστοποίηση των παρεμβάσεων και τυχόν κινδύνων στα προσωπικά δεδομένα των επηρεαζόμενων φυσικών προσώπων, ήτοι των φοιτητών.
Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω κατευθυντήριες γραμμές στάληκαν επίσης στον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ).
Οι κατευθυντήριες γραμμές που έχω εκδώσει καθηκόντως παρατίθενται για σκοπούς διαφάνειας αυτούσιες εδώ.
Αναμένω ότι όλα τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα προσαρμόσουν, αναβαθμίσουν και ευθυγραμμίσουν όλα τα ανωτέρω μέσα καθώς και διαδικασίες, ως οι κατευθυντήριες γραμμές. Το Γραφείο της Επιτρόπου παρακολουθεί στενά το θέμα αυτό". (pio.gov.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Οι αλλαγές που έρχονται στη Δικαιοσύνη το 2024

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό