Οι "ηλεκτρονικές εμφανίσεις" είναι γεγονός: Νέος τρόπος προώθησης των υποθέσεων από το Δικαστήριο Ελέγχου Ενοικιάσεων Λάρνακας/Αμμοχώστου και Πάφου


Έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο που θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό και παράδειγμα για το πως θα πρέπει να διεξάγονται πλέον οι δικαστικές διαδικασίες και μετά την κορωνοϊό εποχή εγκαινίασε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Ελέγχου Ενοικιάσεων Λάρνακας / Αμμοχώστου και Πάφου κ.Γιώργος Χρ. Παγιασης.
Για το σκοπό προώθησης των εκκρεμών υποθέσεων, ετοιμάστηκε σχετικό τυποποιημένο έντυπο, μέσω του οποίου παρέχεται η επιλογή στους συνηγόρους να υποβάλλουν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τις εισηγήσεις τους προς το Δικαστήριο.
Όπως τονίζεται στις σχετικές Οδηγίες Χρήσης, η χρήση του εν λόγω εντύπου είναι προαιρετική και αποσκοπεί στην υποβοήθηση των δικηγόρων για τη δέουσα προώθηση των υποθέσεών τους μέχρι το στάδιο της ακρόασης, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και την αποφυγή συνωστισμού στα Δικαστήρια.
Πρόκειται για 2 διαφορετικούς τύπους του ίδιου εντύπου, και συμπληρώνεται από τους δικηγόρους μόνο ένα έντυπο , αυτό που θα τους διευκολύνει περισσότερο.  
Το «FORM A» είναι απλοποιημένο, ενώ στο έντυπο «FORM B» έχουν δημιουργηθεί διάφορες επιλογές  υπό τη μορφή λίστας προκαθορισμένων επιλογών. Το δεόντως συμπληρωμένο έντυπο θα αποστέλλεται στο Δικαστήριο, μέσω email και θα κοινοποιείται στο αντίδικο. Η χρήση αυτής της δυνατότητας από τους δικηγόρους θα εξομοιώνεται με τη φυσική τους παρουσία, για σκοπούς δικηγορικών εξόδων.
Η συγκεκριμένη αξιέπαινη πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι η εισαγωγή και εφαρμογή τύπων ηλεκτρονικής δικαιοσύνης δεν απαιτεί ούτε χρόνο ούτε κόστος, εξαρτάται μόνο από την ειλικρινή πρόθεση καθιέρωσης σύγχρονων και αποτελεσματικών τρόπων διεξαγωγής της δικαστικής διαδικασίας.

Σχόλια

Top Legal Stories

Ανακοίνωση διορισμού 10 Επαρχιακών Δικαστών

Πρόσκληση από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος Μίσθωσης Υπηρεσιών Γραμματειακής Υποστήριξης και Κλητήρα για θέματα Ασύλου

Κατά τόπον αρμοδιότητα των επαρχιακών δικαστηρίων σε ποινικές υποθέσεις: Τροποποίηση του περί Δικαστηρίων Νόμου

Διορισμός 11 νέων Επαρχιακών Δικαστών

Γνωστοποίηση του Διοικητικού Δικαστηρίου για καταστροφή φακέλων