Υπό 8ήμερη κράτηση λογίστρια και η βοηθός της για υπόθεση κλοπής χρημάτων από εταιρεία


Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον δυο γυναικών, οι οποίες είναι ύποπτες για έκδοση πλαστογραφημένων εντολών μεταφοράς χρημάτων πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ και για κλοπή 73.900 ευρώ, από την εταιρεία στην οποία εργάζονταν.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 49χρονη υπεύθυνη λογιστηρίου και η 29χρονη βοηθός της φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση που αφορά στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της κλοπής από υπάλληλο, της πλαστογραφίας, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν την περίοδο 2017-2020.
Την υπόθεση κατήγγειλε στην Αστυνομία η διεύθυνση της εταιρείας, έπειτα από εξωτερικό λογιστικό έλεγχο που έγινε και ο οποίος αποκάλυψε την έκδοση πλαστογραφημένων εντολών μεταφοράς χρημάτων ύψους 1.380.000 ευρώ και την κλοπή 73.900 ευρώ.
Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους στη βάση δικαστικού εντάλματος ενώ το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν, διέταξε την 8ήμερη κράτησή τους.
Οι έρευνες συνεχίζονται. (Πηγή: ΚΥΠΕ)

Σχόλια

Top Legal Stories

Ανακοίνωση διορισμού 10 Επαρχιακών Δικαστών

Πρόσκληση από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος Μίσθωσης Υπηρεσιών Γραμματειακής Υποστήριξης και Κλητήρα για θέματα Ασύλου

Κατά τόπον αρμοδιότητα των επαρχιακών δικαστηρίων σε ποινικές υποθέσεις: Τροποποίηση του περί Δικαστηρίων Νόμου

Διορισμός 11 νέων Επαρχιακών Δικαστών

Γνωστοποίηση του Διοικητικού Δικαστηρίου για καταστροφή φακέλων